Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ
Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Διαμερίσματος Αθήνας και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Ενα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε όλα σχεδόν τα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε καθηγητές ακόμα και στα πρωτεύοντα μαθήματα! Τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Καρδίτσας υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης 100 περίπου καθηγητών, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί μέχρι τώρα περίπου 20.000 διδακτικές ώρες, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, η Ενωση Γονέων του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας επισημαίνει ότι, η κατάσταση αυτή φέρνει σε απόγνωση τους γονείς γιατί νιώθουν ότι στα παιδιά, με τις κενές ώρες διδασκαλίας δημιουργούνται κενά στη μάθηση, η αναπλήρωση των οποίων οδηγεί στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων.

"Ακούσαμε τον Αύγουστο από τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας ότι δεν υπάρχουν κενά και ότι οι καθηγητές βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους. Δυστυχώς για κείνους, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο Σεπτέμβρης έδειξε άλλα πράγματα. Στην περιοχή του 4ου Διαμερίσματος τα κενά είναι ακόμα μεγαλύτερα αφού έρχεται τελευταία στην προτίμηση των καθηγητών αναπληρωτών. Αιτία το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μαθητών ειδικά στην περιοχή Ακαδημίας Πλάτωνος. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αναβιώνουν φαινόμενα ρατσισμού της πιο άγριας μορφής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων.

Στις περιπτώσεις κινητοποιήσεων των μαθητών χύνουν όλοι κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες και το υπουργείο απειλεί με παράταση της σχολικής χρονιάς και ματαίωση της πενθήμερης εκδρομής, σχολιάζει η Ενωση Γονέων και καταγγέλλει τους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητώντας τον άμεσο διορισμό μονίμων καθηγητών.

Παράλληλα, για τη δημιουργική απασχόληση στα δημοτικά σχολεία, η Ενωση Γονέων τονίζει ότι δάσκαλος για τη φύλαξη των παιδιών δεν υπάρχει από τις αρχές του Σεπτέμβρη και η προτροπή στους γονείς είναι "να τον πληρώνουν οι ίδιοι αν έχουν ανάγκη", γιατί το υπουργείο θα στείλει μετά τα Χριστούγεννα και σημειώνουν: "Για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας κάνει προγραμματισμό καλώντας τους γονείς να πληρώσουν τα σπασμένα. Η λογική που προσπαθούν κάποιοι έντεχνα να περάσουν ότι αν τα στέλναμε σε ιδιωτικά σχολεία θα πληρώναμε περισσότερα, ενώ τώρα καλούνται να πληρώσουν μόνο...10.000 δραχμές για κάθε παιδί, είναι πέρα για πέρα λαθεμένη. Ζητάμε άμεσα το διορισμό δασκάλων για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη φύλαξη των μαθητών από το σχολείο και τη δημιουργική τους απασχόληση. Οι Σύλλογοι Γονέων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν οι εργοδότες των εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη (2013-12-03 00:00:00.0)
Απαιτούν να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς (2012-12-06 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται ενάντια στις ελλείψεις (2005-09-30 00:00:00.0)
«Μας κοροϊδεύουν για την Παιδεία τους » (2001-12-16 00:00:00.0)
"Υποκινούμενοι" οι γονείς - "υπεράριθμοι" οι εκπαιδευτικοί (1998-10-08 00:00:00.0)
Επιμένει στην υπονόμευση το υπουργείο (1996-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ