Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Επιμένει στην υπονόμευση το υπουργείο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβάλλει να γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες οι μαθητικές εκλογές. "Στόχος η υπονόμευση του κύρους του θεσμού", καταγγέλλει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το υπουργείο Παιδείας επιβάλλει να γίνουν οι μαθητικές εκλογές με τον απαράδεκτο τρόπο των διαφορετικών ημερομηνιών, στοχεύοντας στην υπονόμευση του κύρους του θεσμού των μαθητικών εκλογών και των Μαθητικών Συμβουλίων. Οι μαθητικές εκλογές πραγματοποιούνται από 30 Οκτώβρη μέχρι και 29 Νοέμβρη, ενώ "η ημερομηνία για κάθε σχολική μονάδα θα καθορίζεται από το διευθυντή του σχολείου και το σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια", σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.

Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση προωθεί την ουσιαστική διάλυση των Μαθητικών Συμβουλίων ως εκφραστών της αγωνιστικής δημιουργικής δράσης των μαθητών ενάντια στα προβλήματα και τις συντηρητικές επιλογές. "Η νέα σχολική χρονιά άρχισε, όμως τα σχολεία ακόμα να λειτουργήσουν, τονίζεται. Εκατοντάδες κενά καθηγητών υπάρχουν σ' όλα τα σχολεία της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται, δεκάδες χιλιάδες αίθουσες λείπουν από τα σχολεία. Τμήματα υπεράριθμα, δίχως εργαστήρια, βιβλιοθήκες, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, ενώ η παραπαιδεία κάνει χρυσές δουλιές. Η σημερινή μιζέρια στο ελληνικό σχολείο δεν έχει τέλος. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, υλοποιώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ, ετοιμάζει νέα αντιδραστικά μέτρα που διαλύουν πλήρως και τυπικά ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία".

Παράλληλα, τονίζει, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να περάσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό δίχως να έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να συζητήσουν για τα προβλήματα της παιδείας, δίχως να έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους. "Η κυβέρνηση απατάται αν πιστεύει ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα φράξει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, που όλο και περισσότερο δυναμώνουν, τονίζεται. Στον Πειραιά, στις γειτονιές της Αθήνας, στην Κοζάνη, τη Μυτιλήνη, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, όλο και περισσότερο συναντώνται στο δρόμο της διεκδίκησης, στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενός σύγχρονου και μαχητικού μετώπου παιδείας".

Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να πάρουν την πρωτοβουλία. Αμεσα να απαιτήσουν να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη για το παρόν και το μέλλον της παιδείας και της ζωής τους. Να απαιτήσουν να γίνουν άμεσα μαθητικές εκλογές και να αναδείξουν αγωνιστικά Μαθητικά Συμβούλια, που θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός μαχητικού μετώπου παιδείας κόντρα στην εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους. Καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν, ώστε να γίνουν άμεσα οι μαθητικές εκλογές, να δυναμώσουν οι μαθητικές κοινότητες και τα Μαθητικά Συμβούλια σαν όργανα πάλης δημιουργικής δράσης και συλλογικής έκφρασης των μαθητών της χώρας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο (2020-02-11 00:00:00.0)
Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους δίνουν απάντηση (2019-11-21 00:00:00.0)
Να πάψει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων (2016-06-22 00:00:00.0)
Στοχοποιεί τη μαθητική συλλογική αγωνιστική δράση (2011-02-17 00:00:00.0)
Σκοταδισμός στα σχολεία (1997-05-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους μαθητές να απαιτήσουν τώρα εκλογές (1996-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ