Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Κάλλιο αργά...

Μετά τις αντιδράσεις των γονιών, την Τετάρτη το βράδυ ανακάλυψε τα προβλήματα των σχολείων ο Δήμος Κορυδαλλού. Εξ ...απροόπτου βρέθηκαν ο δήμαρχος Στ. Χρήστου και η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που προφασίστηκαν άγνοια. Η αρμόδια αντιδήμαρχος, μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν είχε ...ενημερωθεί από τους γονείς, αν και - όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στη συνέχεια - είχαν προηγηθεί τουλάχιστον 40 τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ανάλογη ενημέρωση είχε γίνει και στους βουλευτές της περιφέρειας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η γραμματέας της Ενωσης Γονέων Μ. Βάλμη,μόνο η "Δημοκρατική Ενότητα" (ΔΕ) και ο πρώην δήμαρχος Ν. Θεμελής,αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας στάθηκαν στο πλευρό τους, ακόμη και στις παραστάσεις τους στο υπουργείο.

Τελικά οι γονείς, που κινητοποιήθηκαν, κατόρθωσαν να γίνει ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα που πρότεινε η ΔΕ, στο οποίο σημειώνεται ότι "χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες σε βασικά μαθήματα και μαθήματα δέσμης, από τις 23 κενές θέσεις καθηγητών στον Κορυδαλλό, για τις οποίες τεράστια ευθύνη φέρει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και γενικότερα η κυβερνητική πολιτική".

Με το ψήφισμα προειδοποιείται η κυβέρνηση πως αν μέσα σε δέκα μέρες δε δοθεί λύση, το Δημοτικό Συμβούλιο από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές θα πάρουν δραστικά μέτρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ