Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
σπ Να πούμε "όχι"!

Στον αντίποδα της λογικής της αφαίμαξης των ΟΤΑ και της διάβρωσης του λαϊκού χαρακτήρα της ΤΑ, ο Γ. Γιώγος κάλεσε τους αιρετούς να παλέψουν για μια ΤΑ πρωταγωνιστή στον αγώνα για δημοκρατική αποκέντρωση και για την ανάπτυξη της χώρας, να μην αποδεχτούν μέτρα και πολιτικές που μας γυρίζουν πίσω, αλλά να αντισταθούν σθεναρά, με πρόταση και θέση για προοδευτική διέξοδο.

"Πρέπει να αποτελέσουμε πόλο αντίστασης, να σταματήσουμε να είμαστε διαχειριστές. Να συγκεντρωθούμε έξω από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που θα γίνει το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, και να διεκδικήσουμε",τόνισε, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος.Επισήμανε, ακόμη, ότι ο κοινωνικός ρόλος της ΤΑ πρέπει να έχει τον πρωτεύοντα ρόλο και αυτόν πρέπει να υπερασπίσουν οι αιρετοί κόντρα στις επιδιώξεις του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Επιδιώξεις, που "περνάνε" από το τσάκισμα του κοινωνικού κράτους.

Θετικό θεώρησε ο δήμαρχος Ταύρου, Παναγιώτης Βακαλόπουλος,το γεγονός ότι οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, για πρώτη φορά, "πέρασαν" προηγούμενα από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ. "Μας κοροϊδεύουν", τόνισε αναφερόμενος στις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα εφαρμοστεί πιστά ο Ν. 1828. Ενώ σημείωσε πως "η όποια αναβάθμιση του μισθού μας δεν πρέπει να είναι περισσότερη από αυτή που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Αλλιώς θα χαθεί η αξιοπιστία μας". Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να διεκδικηθούν τα παρακρατημένα 720 δισ. Ο εισηγητής Γ. Μαστοράκος δήλωσε τελικά ότι το αίτημα θα περιλαμβάνεται κανονικά στον κατάλογο των αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ