Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάγωμα των συμβάσεων για φυσικοθεραπευτές

"Οχι στις απαράδεκτες συμβάσεις έργου. Ναι στην αμοιβή από το κρατικό τιμολόγιο με πλαφόν", διαδήλωσαν οι φυσικοθεραπευτές, χτες, έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ. Τα ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΙΚΑ, Γ. Σολωμό,ο οποίος δεσμεύτηκε να παγώσει η διαδικασία σύναψης συμβάσεων έργου του Ιδρύματος με τα ιδιωτικά Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας, με την προϋπόθεση να δεχτούν έκπτωση 20% της πράξης επί του κρατικού τιμολογίου.

Σύμφωνα με τους φυσικοθεραπευτές, το ΙΚΑ είχε ξεκινήσει συμβάσεις έργου που σημαίνει ότι έδινε το 50% της αμοιβής για κάθε ασθενή. Ζήτησαν, λοιπόν, από τον διοικητή του Ιδρύματος να τηρείται το κρατικό τιμολόγιο, το οποίο έχει να αναπροσαρμοστεί από το 1991 (οι τρεις φυσικοθεραπευτικές πράξεις κοστίζουν 1.400 δραχμές) και να βάλει πλαφόν ανωτάτου ορίου αμοιβής.

Χτες, το βράδυ, οι φυσικοθεραπευτές έκαναν συγκέντρωση στο δημαρχείο Καισαριανής προκειμένου να επεξεργαστούν την πρόταση του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ