Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πειθαρχήστε!

Προκλητικότατος εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον των δημάρχων της Αττικής. Ζήτησε πειθαρχία στο "πρόγραμμα σύγκλισης" και έκανε καθαρό ότι η κυβέρνησή του δε σκοπεύει να δώσει στους ΟΤΑ τα 720 δισ. που τους έχει αρπάξει. Αμεση αντίδραση των δημάρχων, με ομόφωνη απόφαση για κατ' αρχήν 5ήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 11 του Νοέμβρη

Να πειθαρχήσουν εντός των ορίων της δημοσιονομικής πολιτικής, δηλαδή να εφαρμόσουν και ως προς τα οικονομικά των δήμων και κοινοτήτων πιστά το πρόγραμμα σύγκλισης που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση και κατάρτισε η ελληνική κυβέρνηση, διέταξε χτες δημάρχους και κοινοτάρχες ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο συνέδριο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής.Η απλή μετάφραση της διαταγής οδήγησε σε ομόφωνη απόφαση το συνέδριο για 5ήμερο κατ' αρχήν κλείσιμο όλων των δήμων και κοινοτήτων της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα καλείται το σύνολο των δήμων και κοινοτήτων της χώρας να πράξει ανάλογα αφού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από δήμαρχο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, "αντικειμενικά κλείνουμε και μάλιστα πολύ σύντομα".

Η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών ήρθε να σβήσει και τις τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να υπήρχαν σε μία μικρή μερίδα αιρετών σχετικά με το πού το πάει η κυβέρνηση. Ισως δεν είναι άσχετο με αυτήν την - αναμενόμενη - εξέλιξη, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δημάρχων και κοινοταρχών δεν πάτησε ούτε για ένα λεπτό στο χώρο του συνεδρίου. Ενα συνέδριο εξαρχής υποβαθμισμένο από την ηγετική ομάδα που ελέγχει την ΤΕΔΚΝΑ, αλλά ταυτόχρονα και ένα συνέδριο που κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο για το σύνολο του χώρου της αυτοδιοίκησης, αφού πληθυσμιακά στην ΤΕΔΚΝΑ εκπροσωπείται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην απόφαση για το 5ήμερο κλείσιμο των δήμων επισημαίνεται ιδιαίτερα η ανάγκη να υπάρξει στις επόμενες μέρες πλατιά ενημέρωση των δημοτών και των εργαζομένων που καλούνται να συμπαραταχθούν ενεργά στο πλευρό των δημάρχων, καθώς αυτοί είναι κύρια που θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι δήμοι και οι κοινότητες της Αττικής θα κλείσουν στις 11 Νοέμβρη, μία μέρα μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, προς τους συνέδρους του οποίου απευθύνεται πρόσκληση να πάρουν ανάλογη απόφαση για όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό (2002-02-01 00:00:00.0)
Αλλη μία εκδρομή; (2000-10-26 00:00:00.0)
Ζητούν αναβολή του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ (2000-04-21 00:00:00.0)
Εκλεισαν με μισή καρδιά (1996-11-22 00:00:00.0)
"Προσκύνημα" στο Μέγαρο και την κυβερνητική πολιτική (1996-11-05 00:00:00.0)
Επαναδιατυπώθηκαν τα αιτήματα (1996-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ