Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
"Προσκύνημα" στο Μέγαρο και την κυβερνητική πολιτική

Διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγωνιστές δήμαρχοι

Με "προσκύνημα" στον Λαμπράκη ξεκινά, την Πέμπτη, το συνέδριό της η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Η, υπό το Δ. Αβραμόπουλο,ηγεσία της Ενωσης αποφάσισε να πραγματοποιήσει την έναρξη του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα και νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες του μεγαλοεπιχειρηματία στο Πάρκο Ελευθερίας.

Την ώρα, όμως, που οι προηγούμενοι θα είναι μέσα στο Μέγαρο, "υποβάλλοντας τα σέβη τους", απ' έξω κάποιοι άλλοι θα διαδηλώνουν. Κατ' αρχήν, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που έχουν εκφράσει, εδώ και καιρό, την αντίθεσή τους με την αισχρή απόφαση της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ και έχουν κάνει έκκληση στους αιρετούς να μην νομιμοποιήσουν τον Λαμπράκη. Μαζικοί φορείς και κάτοικοι, που αντιτίθενται στην καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας από το μεγαλοεκδότη. Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποφάσισε να προχωρήσει την Πέμπτη σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

Η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση για κινητοποίηση, εκτιμώντας ότι η ΚΕΔΚΕ οφείλει στο συνέδριό της να πάρει απόφαση για να σταματήσουν να υλοποιούνται αντιλαϊκές επιλογές εκχώρησης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν αποφασίσει να ανταποκριθούν μια σειρά συλλόγων εργαζομένων στους δήμους και να δηλώσουν δυναμικό "παρών" έξω από το Μέγαρο.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική ασφυξία, που επιβάλλει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός δεν έχει να περιμένει και πολλά από την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ. Εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική, δε διεκδικεί όσα αυθαίρετα παρακρατά η κεντρική διοίκηση από τους θεσμοθετημένους υπέρ των ΟΤΑ πόρων (720 δισ.), συμφωνεί με τις αναγκαστικές συνενώσεις που προωθεί η κυβέρνηση και αντιτίθεται, απλώς, φραστικά, στα σχέδια της κυβέρνησης για παρακράτηση άλλων 50 δισ. τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, υποτάσσεται στις προσταγές του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλου,οι δήμοι να βασιστούν σε "ίδιους πόρους", να χαρατσώσουν, δηλαδή, πρόσθετα τους δημότες.

Μέχρι στιγμής, την "τιμή" των αιρετών φαίνεται να σώζει η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής, που στο Συνέδριό της (την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή) αποφάσισε ομόφωνα, οι ΟΤΑ του νομού να κλείσουν για πέντε μέρες (11 - 15 του Νοέμβρη), αντιδρώντας στον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ κατατέθηκε και πρόταση, τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ να παρευρίσκονται, εκεί, τα δημοτικά συμβούλια και οι εργαζόμενοι των δήμων του νομού και αν διαπιστωθεί ότι η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ δεν αντιδρά στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η πρόταση, όμως, δεν υιοθετήθηκε, καθώς την υπερψήφισαν μόνο οι δήμαρχοι Ταύρου Π. Βακαλόπουλος,Καισαριανής Θ. Μπαρτζώκας,Αιγάλεω Γ. Μυστακόπουλος,Αγ. Δημητρίου Π. Ειρηνάκης,Ν. Χαλκηδόνας Ν. Παπαμικρούλης,Υμηττού Δ. Αργιανάς και Καλυβίων Π. Φιλίππου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το... διαφορετικό ψήφισμα(2008-12-02 00:00:00.0)
Η δημοκρατία είναι αλλού(1998-12-10 00:00:00.0)
Είναι δική μας υπόθεση(1997-10-26 00:00:00.0)
Με "διάλογο" θα αντιμετωπίσουν τη ληστεία(1996-12-10 00:00:00.0)
Θα τολμήσουν τελικά;(1996-11-10 00:00:00.0)
'Η θα υποκλιθούμε ή θα διεκδικήσουμε(1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ