Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατάληψη στη Σχολή Καλών Τεχνών

Η έλλειψη κτιριακής υποδομής αφήνει έξω από τη σχολή 100 επιτυχόντες φοιτητές

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη κατάληψη του χώρου που γίνεται η έκθεση έργων, των επιτυχόντων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών στο κτίριο της σχολής, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Την κατάληψη πραγματοποιούν οι 100 υποψήφιοι που έπιασαν τη βάση για την εισαγωγή τους στη σχολή, αλλά δεν εισάγονται επειδή το υπουργείο Παιδείας προβλέπει την εισαγωγή μόνο 70 φοιτητών, εξαιτίας της έλλειψης κτιριακής υποδομής.

Για δεύτερη χρονιά το υπουργείο Παιδείας, αντί να αντιμετωπίσει ριζικά την κατάσταση του κτιριακού προβλήματος, ρίχνει το μπαλάκι στο ΑΠΘ και τη σχολή, βάζοντάς τους σε αντιπαράθεση με τους φοιτητές. Χρόνια τώρα η Σχολή Καλών Τεχνών στεγάζεται σε λυόμενα κτίρια και σε ενοικιαζόμενους χώρους, γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου που άρχισε να κατασκευάζεται πριν περίπου 4 χρόνια στη Θέρμη.

Σύμφωνα με το νόμο, όσοι υποψήφιοι έχουν πιάσει τη βάση (5) και στους πέντε καθηγητές, δηλαδή έχουν βαθμολογία 25, εισάγονται στη σχολή. Ομως το ΥΠΕΠΘ φέτος αποφάσισε να γίνουν δεκτοί 70, οι οποίοι μαζί με τους ισοβαθμήσαντες φτάνουν τελικά τους 85. Μένουν όμως έξω 102 παιδιά που έπιασαν τη βάση και η βαθμολογία τους κυμαίνεται από 25 ως 27.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ