Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κινητοποιούνται ενάντια στις ελλείψεις

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στα Μουσικά Σχολεία Ιλίου και Πειραιά, καθώς ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών κενών δεν καθιστά δυνατή τη στοιχειώδη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων.

Στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου λείπουν 8 καθηγητές γενικής παιδείας: 4 φιλόλογοι, 1 μαθηματικός, 1 φυσικός, 1 χημικός, 1 καλλιτεχνικών. Επίσης λείπουν 35 καθηγητές μουσικών μαθημάτων. Αντίστοιχα, στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά λείπουν 3 καθηγητές γενικής παιδείας και περίπου 45 καθηγητές μουσικών μαθημάτων. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα μουσικά σχολεία είναι ένας από τους λόγους διαρροής.

Στη Λάρισα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι γονείς και οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την άμεση τοποθέτηση καθηγητών Μουσικών Οργάνων. Σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου σήμερα, στη 1.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από κοινού με φορείς της πόλης, όπως την ΕΛΜΕ, την Ενωση Γονέων, την Ομοσπονδία Γονέων και το Εργατικό Κέντρο. Επίσης, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στα πλαίσια της κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς και οι μαθητές, με τα μουσικά τους όργανα, θα πραγματοποιήσουν, στις 10 π.μ., πορεία από το Μουσικό Σχολείο προς τη Νομαρχία Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του υπουργείου, το Μάη, προς την Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, ότι οι καθηγητές μουσικής θα υποδέχονταν τα παιδιά μας στον αγιασμό με μουσική κι ότι φέτος θα νοικοκυρέψουν τα Μουσικά Σχολεία. Μόνο αυτό δε συνέβη. Τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, μέχρι σήμερα, είναι χωρίς καθηγητές οργάνων κι έτσι οι γονείς αποφάσισαν ν' αρχίσουν αυτοί τα... όργανα, ξεκινώντας κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ