Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
Αποσύρεται το απαράδεκτο σύγγραμμα

Θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για το περιεχόμενο σπουδών από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ

Τη διαβεβαίωσή του, πως το αντικουβανικό - αντικομμουνιστικό σύγγραμμα που διδάσκεται στο ΤΕΙ Πάτρας θα αποσυρθεί, έδωσε χτες το πρωί ο πρόεδρος του Ιδρύματος Φάνης Γεωργόπουλος, σε αντιπροσωπεία της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Αχτίδα, μετά από αυτή την εξέλιξη, επισημαίνει πως «αποδεικνύεται, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ότι υπάρχει πρόβλημα με το περιεχόμενο των συγγραμμάτων. Επίσης ότι έχει αποτέλεσμα η αντίδραση και η αποφασιστική στάση».

Υπογραμμίζει ακόμα πως «ευθύνες υπάρχουν σε πολλούς (και στη διοίκηση του ΤΕΙ). Ομως η βασική και κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και την ΕΕ, που χαράζουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την εκπαίδευση και το περιεχόμενό της, για τους σκοπούς της κ.ο.κ. Μπορεί το συγκεκριμένο σύγγραμμα να αποσύρεται αλλά δεν αποσύρεται καθόλου το συνολικό αντιδραστικό και αντιεπιστημονικό περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ηδη συλλέγουμε και θα αποκαλύψουμε και νέα "μαργαριτάρια" από βιβλία του ΤΕΙ Πάτρας. Καλούμε τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολούθως τονίζει ότι «ο αγώνας ενάντια σε αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος για το λαό, τη νεολαία, την εκπαιδευτική κοινότητα. Εδώ κρίνεται η κάθε πολιτική δύναμη και παράταξη και η ουσία των διακηρύξεών της. Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι οι πολιτικές οργανώσεις και παρατάξεις των άλλων κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο ΤΕΙ και την Αχαΐα, καθώς επίσης και οι διάφορες ομαδούλες που συχνά είναι λαλίστατες, τήρησαν σιγήν ιχθύος για το αισχρό αντικουβανικό, αντικομμουνιστικό βιβλίο. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Καταλήγοντας, ενημερώνει πως η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ, από την αρχή της ερχόμενης βδομάδας, θα προχωρήσει σε σειρά περιοδειών σε όλους τους χώρους και τις σχολές του ΤΕΙ με αποκορύφωμα, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ιδρύματος, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, για το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις νέες συνενώσεις (2019-01-01 00:00:00.0)
Στον «αέρα» η λειτουργία πανεπιστημίων και ΤΕΙ! (2011-06-07 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση σε «σεμινάρια» αντικομμουνισμού (2010-10-15 00:00:00.0)
«Καμιά ανοχή σε εκβιασμούς και εξαγορά συνειδήσεων» (2005-03-30 00:00:00.0)
Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2005-03-23 00:00:00.0)
Θέματα παιδείας... (2005-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ