Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρέθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν χτες το πρωί στην Αθήνα. Στις 7.10 το πρωί, μία υπάλληλος, εντόπισε το μηχανισμό, σε εμφανές σημείο στην είσοδο των γραφείων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, επί της οδού Αναπαύσεως 10 στο Μετς. Η περιοχή αποκλείστηκε και χρειάστηκε η επέμβαση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), για να λήξει ο «συναγερμός».

Περίπου 40 λεπτά αργότερα, το ίδιο σκηνικό στήθηκε έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Βύρωνα, Αντώνη Καπάνταη, στην οδό Δελμούζου 15 στο Βύρωνα, όταν ο ίδιος αντιλήφθηκε μια πανομοιότυπη βόμβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είναι εν ενεργεία αστυνομικός στο ΤΕΕΜ και ήταν στην επιτροπή του δήμου για τους εθελοντές φύλαξης.

Υπολείμματα των μηχανισμών βρίσκονται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας - εννιάβολτη μπαταρία, δείκτες επιτραπέζιου ρολογιού - ενώ δείγμα της εκρηκτικής ύλης εξετάζεται από ειδικούς στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να αποφανθούν για το είδος. Και μετά από όλα αυτά, δύο τηλεφωνήματα προειδοποίησαν για εκρήξεις βομβών, που τελικά αποδείχτηκαν φάρσες. Το πρώτο αφορούσε στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Λ. Συγγρού και το δεύτερο, λίγο αργότερα, στην Εφορία του Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ