Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκατέστησαν κεραία σε συσκευασία... θερμοσίφωνα

Συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ολυμπιάδος, έξω από το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 45ο και 46ο Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες από τις 8.30 έως τις 9 το πρωί γονείς και μαθητές, απαιτώντας να απομακρυνθεί εδώ και τώρα η κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα διπλανής οικοδομής.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας εγκαταστάθηκε τον περασμένο Μάη καμουφλαρισμένη σε «συσκευασία» ηλιακού θερμοσίφωνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (20 μέτρα) από το σχολείο όπου καθημερινά φοιτούν 500 παιδιά. Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται τα δύο Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν σε πρωινή βάρδια, 3 νηπιαγωγεία τα οποία λειτουργούν σε 2 βάρδιες και ένα ολοήμερο Δημοτικό που φιλοξενείται στο 2ο υπόγειο του κτιρίου.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Δημοτικών Σχολείων, έχοντας τη συμπαράσταση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Γ΄ Διαμερίσματος, προειδοποιούν με ένταση των κινητοποιήσεων, αν ο δήμος και η νομαρχία δεν πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας άμεσα, πριν λήξει το σχολικό έτος. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, με την εγκατάσταση της κεραίας τα παιδιά τους βομβαρδίζονται καθημερινά από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων γονιών και μαθητών τάσσονται οι σύμβουλοι του Γ΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Καταγγέλλουν το δήμο πως δεν εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του Γ΄ Διαμερίσματος που απαγορεύουν την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή και αφήνει τα παιδιά να γίνονται βορά στο βωμό της κερδοσκοπίας των εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ