Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πάει» για ρεκόρ συμμετοχών

«Το σινεμά δε γνωρίζει φραγμούς... είναι σαν μια κορδέλα ονείρου». Με τη φράση αυτή του Ορσον Γουέλς, η οργανωτική επιτροπή του 7ου Διεθνούς Πανοράματος δέχεται, ήδη, συμμετοχές, επίσημα, αφού μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 σκηνοθέτες από 38 χώρες, δείγμα ότι θα υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.

Η περσινή 6η διοργάνωση με προβολή 203 ταινιών από 46 χώρες, απέδειξε πως λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος πολιτισμών, αλλά και παρουσίασης νέων τάσεων στην 7η τέχνη.

Εχοντας συμπληρώσει έξι συνεχή χρόνια δημιουργικής πορείας στη Θεσσαλονίκη, το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο μετέφερε και την έδρα και όλες τις εκδηλώσεις του στην Αθήνα. Μετά από μια δημιουργική πορεία παραμένει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ χωρίς προκριματική επιτροπή, χωρίς ανταγωνισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες, φιλοδοξώντας να αναδειχτεί σε ένα μωσαϊκό εικόνων που να ευνοούν την πολυσυνθετικότητα και διαφορετικότητα.

Σκηνοθέτες, νέοι και παλιοί δημιουργοί, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μπορούν να καταθέσουν έργα τους. Νέα φαινόμενα, τάσεις, εμπειρίες, ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήρι εικονοκλασίας. Στο πλαίσιο του προσεχούς Πανοράματος, το οποίο θα διεξαχθεί από 25/9 έως 1/10, στις 3 αίθουσες του δημοτικού κινηματογράφου «Σινέ-Ονειρο» του Δήμου Ρέντη, η οργανωτική επιτροπή καλεί κάθε ανεξάρτητο δημιουργό, που ενδιαφέρεται να προβάλλει το έργο του.

Πληροφορίες στο τηλ. 210.9594.931 ή στο e-mail info@independent.gr. Η συμμετοχή μπορεί να κατατεθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Πανοράματος www.independent.gr ή στο fax 210.9594.936. Υποβολή αιτήσεων μέχρι την 1/8/2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ