Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας

Η καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας εναντίον της Κούβας και της Βενεζουέλας υπήρξε ομόθυμη στη Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (2-3 Ιούνη) στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας, με τίτλο «Εναντίον της τρομοκρατίας, για Αλήθεια και Δικαιοσύνη». Στη συνάντηση, στην οποία, παρά το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που οργανώθηκε, συμμετείχαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Γκράνμα, πάνω από 680 αντιπρόσωποι από 67 χώρες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, πολιτικοί και προσωπικότητες διεθνούς φήμης και κύρους ένωσαν τις φωνές τους, για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του κουβανέζικου λαού.

Κύριο θέμα συζήτησης υπήρξε η εκπληκτική υποκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που συνεχίζει να καλύπτει τη δολοφονική δράση προσώπων, όπως ο διαβόητος αντικομμουνιστής εγκληματίας, έμμισθος της CIA για πάνω από μία δεκαετία, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ο «Δόκτωρ Θάνατος» Μπος και άλλοι υπαίτιοι για φονικές ενέργειες εναντίον της Κούβας, που έχουν διαδραματίσει ιδιαίτερα «βρώμικο» ρόλο σε μια σειρά πολιτικών και ένοπλων συγκρούσεων στη Λατινική Αμερική.

Ο Πρόεδρος της Κούβας και οικοδεσπότης της συνάντησης, Φιντέλ Κάστρο, στάθηκε στην ανάγκη να «ξεσκεπαστούν τα αμερικανικά ψέματα». Την υποστήριξή τους στην Κούβα εξέφρασαν με την παρουσία τους και με ομιλίες τους ο ηγέτης των Σαντινίστας της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, ο ηγέτης του Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί του Ελ Σαλβαδόρ (FMLN) Σαφίκ Χαντάλ, οι Μητέρες της Πλατείας Μάη από την Αργεντινή κ.ά. Στη συνάντηση μετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, έπειτα από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκπροσώπησε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, μέλος της Γραμματείας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ