Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εικαστικές αποδράσεις
Κεραμικά της Α. Λεκατσά
Κεραμικά της Α. Λεκατσά
  • Στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλεξ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), παρουσιάζεται η κεραμική δημιουργία της Αντωνίας Λεκατσά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16/7.
  • Αναζητώντας έναν «Κοινό Τόπο» ανάμεσα στην εικαστική έκφραση, στο θέατρο και στην αρχιτεκτονική, 14 εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν (22/6 - 17/7) τα έργα τους στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου και Λένορμαν). Οι: Βασίλης Βασιλακάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Γιώργος Διβάρης, Δημήτρης Καραντινόπουλος, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Ευαγγελία Μπασδέκη, Σωτήρης Πανουσάκης, Τάκης Πουλόπουλος, Ελευθερία Ρούσου, Παναγιώτα Τζαμουράνη, Κώστας Τσώλης, Εφη Φουρίκη, εξερευνούν το χώρο του θεάτρου, που δεν είναι απλά χώρος υποδοχής των έργων, αλλά αιτία δημιουργίας τους. Στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται, κάθε Τετάρτη, ειδικές βραδιές με performance, live μουσική, συζητήσεις κ.ά.
  • Ο λόγος των Γάλλων ποιητών του 19ου και 20ού αιώνα συναντά τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην έκθεση «Ποίηση σε Εικόνες», που φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η έκθεση (έως 8/7) δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν πως η ποίηση των Charles Baudelaire, Stephane Mallarme, Paul Verlaine, Paul Varery, Guillaume Apollinaire, Andre Breton, Louis Aragon κ.ά, μετουσιώνεται σε έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας και κολάζ, αποδεικνύοντας ότι η εικόνα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ερμηνείας του ποιητικού λόγου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ