Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αντιδρούν στις απολύσεις

Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους από τη δημοτική αρχή

Με νέα 24ωρη απεργία, χτες Παρασκευή, οι εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων απάντησαν αγωνιστικά στην απόλυση με δικαστική απόφαση των πρώτων 31 από τους 97 συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονταν στο Δήμο. Οι απολύσεις έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και μεγάλης μερίδας Χανιωτών. Οι 20 από τους 31 εργαζόμενους εργάζονταν στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, με αποτέλεσμα μετά την απόλυσή τους να μην καλύπτονται οι ανάγκες των οικότροφων, που διαμαρτύρονται έντονα για τις απολύσεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, που αντί να συμπαρασταθεί, όπως αναφέρει, στο δίκαιο αγώνα τους, προχώρησε σε πρωτοφανή ενέργεια, που θυμίζει άλλες εποχές, ζητώντας την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας για να τρομοκρατήσει τους απεργούς, με αποτέλεσμα το Δημαρχείο Χανίων να καταληφθεί από ένοπλους αστυνομικούς, ασφαλίτες και δυνάμεις καταστολής.

Μάλιστα χτες το απόγευμα ο Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, με συνοπτικές και αδιευκρίνιστες διαδικασίες, έσυρε στα δικαστήρια το Σωματείο των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων θέλοντας να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον. Μία ακόμη απόδειξη της πλήρους ταύτισής του με την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, που θέλει να μετατρέψει την Τοπική αυτοδιοίκηση σε κυβερνητικό μοχλό για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Τρίωρη στάση εργασίας συμπαραστεκόμενο στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου πραγματοποίησε χτες και την Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ