Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
«Ωμή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Στο Ευρωκοινοβούλιο η υπόθεση του Κολομβιανού επαναστάτη

Την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων με την παράνομη σύλληψη - απαγωγή του Ρικάρδο ΓκονσάλεςΡοδρίγο Γκράντα) ανώτερου στελέχους των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) από τις αρχές της Κολομβίας και επίορκους αστυνομικούς της Βενεζουέλας, κατήγγειλε σε Ερώτησή της στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Στις 13/12/2004 απήχθη στο Καράκας της Βενεζουέλας από αστυνομικούς της Κολομβίας και επίορκους αστυνομικούς της Βενεζουέλας το στέλεχος του Διεθνούς Τμήματος των Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων Κολομβίας και παραδόθηκε στις αρχές της Κολομβίας. Οπως παραδέχτηκε ο υπουργός Αμυνας της Κολομβίας, η απαγωγή στοίχισε 2 εκατομμύρια δολάρια. Η σύλληψη του Γκράντα είναι παράνομη, αφού δεν υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης και το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο. Επιπλέον, η εισαγγελέας αρνήθηκε να παραδώσει τα πειστήρια στο συνήγορό του, ενώ και η ίδια η παραμονή του συνηγόρου του στην πόλη όπου θα διεξαχθεί η δίκη είναι προβληματική, λόγω της έντονης παρουσίας παραστρατιωτικών ομάδων.

Επειδή τα παραπάνω αποτελούν ωμή παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, των διεθνών δικονομικών κανόνων και της αρχής της δίκαιης δίκης, εκ μέρους των αρχών της Κολομβίας, ποια είναι η θέση του Συμβουλίου, και πώς σκοπεύει να αντιδράσει;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ