Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δεύτερο «στοπ» στο διορισμό Μπόλτον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Σε μόνιμο αδιέξοδο για την κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της έγκρισης του διορισμού του Τζον Μπόλτον στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γερουσία ήταν 54 ψήφοι υπέρ, έναντι 34 κατά, ενώ για να εγκριθεί ο διορισμός του Μπόλτον χρειάζονται 60 ψήφοι. Οι Δημοκρατικοί ανακράζουν νίκη, ο Λευκός Οίκος την έντονη δυσφορία του... Πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΛίλαν δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τζορτζ Ου. Μπους να παρακάμψει το εμπόδιο της Γερουσίας διορίζοντας τον Μπόλτον ως προσωρινό εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ μέχρι το Γενάρη του 2007.

Ο Μπόλτον κατηγορείται ότι εκφόβισε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους και προσπάθησε να υποχρεώσει αναλυτές πληροφοριών να συντάξουν εκθέσεις που συμφωνούσαν με τις απόψεις του, ειδικά όσον αφορά στην υπόθεση των «ανύπαρκτων» βιολογικών όπλων της Κούβας. Είχε δηλώσει επίσης ότι ο ΟΗΕ είναι χρήσιμος μόνο όταν υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Επιπλέον, εμφανίζεται ιδιαίτερα «σκληρός» έναντι της Κούβας και της Συρίας, ενώ έχει εργαστεί και για την κυβέρνηση της Ταϊβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ