Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρας γυναικών

Στο Πνευματικό Κέντρο, στο Κάστρο Νάξου, φιλοξενείται (έως 30/6) έκθεση έργων των Βαλεντίνας Πάβλοβα και Ολγας Πλαστήρα. Η Β. Πάβλοβα επί ένα χρόνο μελέτησε σχεδιαστικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου την πλούσια συλλογή ειδωλίων και εμπνεύστηκε από αυτή μία σειρά 20 σχεδίων και αντιγράφων. Η Ο. Πλαστήρα, μέσα από μελέτη των μαρμάρινων αγαλμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών και των ειδωλίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νάξου, προσεγγίζει το γυναικείο σώμα, εκθέτοντας αφαιρετικές μαρμάρινες φιγούρες σμιλεμένες σε ναξιακό μάρμαρο, οι οποίες συνοδεύονται από προσχέδια, μικρές υδατογραφίες, παραπομπή στα χρωματιστά αγάλματα της αρχαιότητας.

Εργα χαρακτικής παρουσιάζει η Μαίρη Σχινά στο εργαστήρι ζωγραφικής του Γιώργη Κουνάλη (Ψαρομηλίγκων 6-8, Χανιά).

Με τίτλο «Μικρόκοσμοι» εγκαινιάζεται στις 25/6 στην γκαλερί «Εφημερίδες» στη Μύκονο, η πρώτη ατομική έκθεση της Παναγιώτας Αποστολοπούλου. Με κέντρο τον άνθρωπο, η εικαστικός δημιουργεί δικούς της μικρόκοσμους, σχολιάζοντας τις μικρές ή τις μεγάλες στιγμές της ζωής, άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε με διάθεση σαρκαστική, νοσταλγική, ρομαντική ή εξερευνητική.

«Εκκωφαντικές απουσίες» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Εγκράτειας Ρούμπου, στην γκαλερί «Metamorfosis» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη). Τα έργα της Ε. Ρούμπου, λάδια σε πανί, συνδυασμένα με κολάζ, κάρβουνα με λάδι, στόκο και τζίβες με λάδι σε πανί, «δανείζονται» έντονα χρώματα σε κοντράστ, ενώ άλλοτε παίζουν με τις γήινες αποχρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ