Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινές περιοδείες

Σκηνή από τις πρόβες του «Θεάτρου Τέχνης» για τις «Εκκλησιάζουσες»
Σκηνή από τις πρόβες του «Θεάτρου Τέχνης» για τις «Εκκλησιάζουσες»
Το «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» περιοδεύει το καλοκαίρι με δύο παραγωγές. Παρουσιάζει τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες», σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Δεγαΐτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Θόδωρος Γράμψας κ.ά. Η πρεμιέρα των «Εκκλησιαζουσών» θα δοθεί στις 17/7 στο Μαρούσι. Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία. Στην Επίδαυρο θα παρουσιαστούν στις 12,13/8.

Δεύτερη παραγωγή είναι η παράσταση για παιδιά «Ο μεγάλος βασιλέας», μια διασκευή του ομώνυμου λαϊκού παραμυθιού από τους Κωστή Καπελώνη-Σταύρο Σιόλα, σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, μουσική-στίχους Σταύρου Σιόλα, σκηνικά Γιώργη Σηφάκη, φωτισμούς Βασίλη Κανελλόπουλου. Παίζουν: Φώτης Μακρής, Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Σταύρος Σιόλας, Κατερίνα Μηλιώτη, Σπύρος Αλειφερόπουλος, Ηλιάνα Γαϊτάνη και Θεοδώρα Σαμσώνα.

  • Τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε ενιαία παράσταση, θα παρουσιάσει ο Τάκης Χρυσικάκος από τις αρχές Ιούλη σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας και στην περιφέρεια. Πρόκειται για τα διηγήματα «Μοιρολόγι φώκιας», «Ερως ήρως» και το «Ανθος του γιαλού». Το πρώτο αναφέρεται στην απώλεια και τα άλλα δύο στους ανεκπλήρωτους έρωτες. Η παράσταση με τον γενικό τίτλο «Μοιρολόγι Φώκιας», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, θεατρική προσαρμογή Ερρίκου Μπελιέ. Μουσική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, εικαστική παρέμβαση-κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου, κίνηση Νατάσας Ζούκα, φωτισμοί Δήμου Αβδελιώδη. Στην παράσταση ακούγεται ένα μοιρολόι σε ποίηση Παπαδιαμάντη, σε μουσική και ερμηνεία του Λουδοβίκου των Ανωγείων. Εκτός του Τάκη Χρυσικάκου παίζει η Μαρία Κόμη - Παπαγιαννάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ