Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τον Εβρο ως την Κρήτη, οι εργάτες με το ΠΑΜΕ
  • Κορυφώνεται η μάχη των ταξικών δυνάμεων, μια μέρα πριν την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
  • Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος το ραντεβού των απεργών της Αθήνας

Ολοι στην απεργία! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Ολοι στον αγώνα με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του Πανεργατικού Μετώπου! Για να πάρουν συνολική απάντηση τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Για να αναχαιτιστεί η προσπάθεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών να εκφυλίσουν τους εργατικούς αγώνες, να τους εγκλωβίσουν στα κανάλια της κυρίαρχης πολιτικής. Για να έρθουν στο προσκήνιο οι πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, που δε χωράνε στα όρια της «ανταγωνιστικότητας» που διακηρύσσουν τα κάθε λογής πολιτικά και συνδικαλιστικά δεκανίκια του κεφαλαίου.

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, οι απεργοί εργάτες και υπάλληλοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Δεκάδες είναι οι ταξικές Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τα σωματεία που καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση, δίνοντας παράλληλα τη μάχη για την επιτυχία της. Μέχρι και χτες, αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχαν πάρει, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας, Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και συναφών Επαγγελμάτων, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων, Λογιστών Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ -ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ καλούν όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό τους «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Με ανακοίνωσή της και η «Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» (ΔΗΣΕΚ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη

Σε ενωτική - ταξική - απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου καλεί όλους τους εργαζόμενους η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Μέχρι χτες, αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία είχαν πάρει τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καπνεργατών Βορείου Ελλάδας το «Παγκαπνεργατικό», το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στα πολυκαταστήματα της πόλης, στα μεγάλα ξενοδοχεία και σε εργοστάσια όπως η «Βαλκάν», η «Φιλκεράμ», τα «Λιπάσματα», η «Γκρέιτ», ο «Μύθος», καπνεργοστάσια και υποκαταστήματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Πειραιάς

Ταξική θα είναι η απάντηση αύριο και από τους εργαζόμενους του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι κλάδοι και εργασιακοί χώροι μέσα από συνεδριάσεις και γενικές συνελεύσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (πλατεία Λουδοβίκου). Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία - που σημαίνει ότι τα εργοστάσια του κλάδου όπως «ΕΛΑΪΔΑ», «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», «ΜΙΝΕΡΒΑ» και άλλα θα είναι κλειστά - το Σωματείο Επισιτισμού, η Ενωση Λογιστών, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων, όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και έπεται συνέχεια. Οι αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν και σήμερα τη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας, με περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλιάς, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να καθορίζονται και οι ομάδες περιφρούρησης που από τα χαράματα της Παρασκευής θα βρίσκονται στα πόστα τους.

Θεσσαλία

Με ένταση, αποφασιστικότητα κι ορμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της αυριανής απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλία. Και χτες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς των νομών της περιοχής.

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί:

  • Στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Στο Βόλο, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.

Στη Λάρισα κλιμάκια του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου περιόδευσαν σε πολλά εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης, καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στους άλλους τρεις νομούς.

Πελοπόννησος

Με συνεχείς εξορμήσεις και περιοδείες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο ενημερώνουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς και τους καλούν να κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Απέναντι στα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος καλούν τους εργαζόμενους να μη λείψει κανείς από την απεργία και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις, που έχουν οριστεί μέχρι στιγμής, είναι οι εξής:

  • Στην Πάτρα, στις 10 π.μ., στην πλ. Γεωργίου.
  • Στην Καλαμάτα, στις 10 π.μ., στην πλ. 23ης Μάρτη.
  • Στην Κόρινθο, στις 10.30 π.μ., στα Περιβολάκια.
  • Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην πλ. ΟΤΕ.
  • Στη Ζάκυνθο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
  • Στην Κεφαλονιά, στις 10 π.μ., στο Σπίτι του Δασκάλου.

Τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Μακεδονία - θράκη

Στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης καλούν τους εργαζόμενους οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ:

  • Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., Δημαρχείο.
  • Ξάνθη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κομοτηνή, 11 π.μ., πλατεία.
  • Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.
  • Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου.
  • Γρεβενά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.
  • Σέρρες, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.
  • Κιλκίς, 10 π.μ., πλατεία Ειρήνης.
  • Κοζάνη, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας (πεζόδρομος).
  • Καστοριά, 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Γιαννιτσά, 10 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος).
Βορειοδυτική Ελλάδα

Τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, περιοδείες και εξορμήσεις στις συνοικίες των πόλεων και σε εργασιακούς χώρους δίνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Στα Γιάννενα το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων είναι στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο. Τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ανάλογες αποφάσεις για την αυριανή απεργία με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας και Θεσπρωτίας με συγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. στον Αγιο Μηνά και στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Θεσπρωτίας αντίστοιχα. Στην Αρτα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κιλκίς στις 10 το πρωί μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου με το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα έχουν πραγματοποιήσει περιοδείες σε ξενοδοχεία και εμπορικά καταστήματα και καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκο στις 10 π.μ. Στην Πρέβεζα αντίστοιχα το ταξικό ραντεβού καθορίστηκε στις 9 το πρωί στο Φόρο.

Στερεά - Εύβοια

Απάντηση στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι στη Στερεά - Εύβοια, κάνοντας δική τους υπόθεση την πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Με ανακοινώσεις που μοιράζονται στις καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν και συγκεκριμένα:

  • Στην Εύβοια, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα.
  • Στην Φθιώτιδα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία.
  • Στη Βοιωτία, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
  • Στη Φωκίδα, την απεργία έχει κηρύξει η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, για τις 10 το πρωί, στην πλατεία Λαού της Αμφισσας.
Νησιά

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Λήμνο διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Λιμάνι της Μύρινας.

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα «Λιοντάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ