Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΑ
Στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας του κλάδου στις 29 Ιούνη, αλλά και να αξιοποιήσουν την αυριανή 3ωρη στάση εργασίας συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, καλεί τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΤΑ (ΔΑΣ ΟΤΑ).

Η παράταξη τονίζει ότι στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ: «Η δημαγωγία του δεν πρέπει, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές και πιέζει να εφαρμοστούν πιο γρήγορα, κάνοντας τα πάντα για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, να παραδοθούν στις ορέξεις του κεφαλαίου». Καταγγέλλει παράλληλα ότι οι «δυνάμεις της συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα ζητάνε την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ (π.χ. νόμου Ρέππα) και συνειδητά επιδιώκουν τον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων». «Καταγγέλλουμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) στην ΑΔΕΔΥ, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις, που αρνήθηκαν να κηρύξουν απεργία για τις 24 και 29 Ιούνη συντονίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Αντίθετα κήρυξαν μια άνευρη στάση για την Παρασκευή 24 Ιούνη».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του χώρου να δυναμώσουν την πάλη τους, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και να απαιτήσουν ΒΑΕ στους ΟΤΑ, με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (50 γυναίκες, 55 άνδρες), μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας, αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 35ωρο 7ωρο 5ήμερο και αντίστοιχα 30ωρο 6ωρο 5ήμερο για τα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ