Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ταινίες στο Κονγκό

Στην «καρδιά» της Αφρικής, στο Κονγκό, έφτασε η «χάρη» του ελληνικού κινηματογράφου με την ευχάριστη πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Για μια βδομάδα (29/5-4/6) θα προβληθούν οχτώ ελληνικές ταινίες στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου». Μάλιστα έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν και οι σκηνοθέτες Ντίνος Δημόπουλος και Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Οι προβολές θα γίνουν στο Βελγικό Πολιτιστικό Κέντρο της πρωτεύουσας του Κονγκό, Κινσάσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν την πρώτη ελληνική, πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αφρικανική πρωτεύουσα μετά από 20 χρόνια. Τότε ζούσαν εκεί 22 χιλιάδες Ελληνες, ενώ σήμερα απόμειναν μόλις 600.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: «Η τιμή της αγάπης» της Τ. Μαρκετάκη, «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, «Πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» του Ντίνου Δημόπουλου, «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη, «Ξαφνικός έρωτας» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ