Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαρτυρία» για τον Οτσαλάν

«Κατάθεση» έναντι του ελληνικού λαού «γιατί αυτό είναι το δικαστήριό μας», αλλά και δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στην «ακύρωση της δημοκρατίας» στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Βούλα Δαμιανάκου, αποτελεί το βιβλίο της «Ο Οτσαλάν στο σπίτι μου - Επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία», που παρουσιάστηκε χτες από τις εκδόσεις «Επικαιρότητα».

Το χρονικό της παραμονής του ηγέτη των Κούρδων στην Ελλάδα και στο σπίτι της Β. Δαμιανάκου είναι η αφορμή για μια αναλυτική παρουσίαση όσων ακολούθησαν της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, της εν ψυχρώ παράδοσης του Οτσαλάν στην Τουρκία από την «εκσυγχρονιστική» κυβέρνηση Σημίτη. Οπως είπε και η συγγραφέας, το βιβλίο προσπαθεί να ερευνήσει κατά πόσο είναι ακμαίο και ελεύθερο το ανθρωπιστικό πνεύμα σήμερα, ενώ ξεκαθάρισε πως η αιτία αυτών των γεγονότων είναι η ακύρωση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, που δίνει το δικαίωμα στο ΝΑΤΟ και στις άλλες «εταιρίες των δολοφόνων», να δολοφονούν λαούς επειδή δεν παραδίνονται στη «νέα τάξη».

Ο Μανώλης Γλέζος χαρακτήρισε το βιβλίο «εγερτήρια φωνή προς όλες τις όρθιες συνειδήσεις», ενώ ο Βύρων Πολύδωρας σημείωσε, πως το βασικό θέμα του βιβλίου είναι το άγος, όταν δε δώσεις στον ικέτη αυτό που οφείλεις. Ο Τάκης Παππάς χαρακτήρισε «αιώνια ξεφτίλα για την Ευρώπη του Ρουσώ» την παράδοση και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορούσε να αναδειχτεί σε δύναμη ηθικής σ' αυτή την περίπτωση, αλλά δεν το έκανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ