Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλυπτήρια...

Κάποτε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του, πάλευε για το σοσιαλισμό - όπως και αν τον εννοούσε, βέβαια - τουλάχιστον στα λόγια. Τώρα πια δεν τον επικαλείται ούτε καν ως υποσημείωση στα πιο θεωρητικά του κείμενα. Και πώς να το κάνει άραγε αυτό, όταν η πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια ως κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» στο μεγάλο κεφάλαιο, αναγορεύοντας σε θρησκεία την «ελεύθερη αγορά», το χρηματιστηριακό τζόγο και τα συμφέροντα των μονοπωλίων; Δε μας παραξενεύει, λοιπόν, καθόλου που τώρα πλέον ως αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να κάνει ανοιχτά κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ «από τα Δεξιά», βάζοντας το συμφέρον των «επενδυτών», πάνω από αυτό του εργαζόμενου λαού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση του ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή δεν προχώρησε, μέσω της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - των τουριστικών εγκαταστάσεων, του αιγιαλού και των παραλιών, δηλαδή - στους ιδιώτες επενδυτές, βάσει της νομοθεσίας και του προγράμματος που το ίδιο είχε θεσπίσει και ανακοινώσει!

Θαυμάστε αυτούσια αποσπάσματα από την καταγγελία του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση της ΝΔ: Η κυβέρνηση - λέει - «ακύρωσε κερδοφόρες συμβάσεις (σ.σ. της ΕΤΑ), με σκοπό την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων». «Υπέκυψε σε τοπικές μικροπολιτικές πιέσεις, με αποτέλεσμα την αναστολή των επενδύσεων σε μεγάλες τουριστικές υποδομές, όπως Λαγονήσι, Ναύπλιο, Μαρίνες Φλοίσβου και Ζέας» (σ.σ. επενδύσεις που θα κατέστρεφαν το περιβάλλον, θα εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση του λαού προς τις παραλίες και θα υποχρέωναν τους κατοίκους για ένα μπάνιο να πληρώνουν παραπάνω από ένα μεροκάματο)!

«

Οι επενδυτές τώρα ευρισκόμενοι σε απόγνωση, εγείρουν υπέρογκες απαιτήσεις και η χώρα δυσφημίζεται», λέει παρακάτω η ΚΤΕ - του ΠΑΣΟΚ, μη γίνει κάποια παρανόηση...- και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «επανέφερε τη ζημιογόνα λογική του κράτους επιχειρηματία, με την παλαιοκομματική διαχείριση παρωχημένων εποχών», ενώ παράλληλα την επικρίνει επειδή κατέρρευσε η πορεία εισδοχής της ΕΤΑ στο χρηματιστήριο (σ.σ. εκεί ο νους τους)!

Εμείς τι άλλο να πούμε; Ας είναι πάντα τόσο αποκαλυπτικοί, μπας και ξυπνήσουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν και τους ακολουθούν σαν υπνωτισμένοι...


Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ