Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πολύνεκρη επίθεση

ΜΟΣΧΑ.--

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε βομβιστική επίθεση η οποία σημειώθηκε στην αυτόνομη περιοχή του Νταγκεστάν, κοντά στην πρωτεύουσα Μαχατσκάλα, με στόχο φορτηγό των παραστρατιωτικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσαν χτες ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πέραν των μελών των δυνάμεων ασφαλείας, νεκροί είναι και απλοί πολίτες, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε έξω από δημόσια λουτρά. Υπήρξαν ακόμη τουλάχιστον 7 τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια. Το Νταγκεστάν, που συνορεύει με την Τσετσενία, πλήττεται από επιθέσεις τόσο μουσουλμάνων αυτονομιστών όσο και συμμοριών. Οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για «διάχυση»/spill over του δεύτερου τσετσενικού πολέμου.

  • Το επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» (Βρετανία) σε έρευνά του αναφέρει ότι οι «ευάλωτες και περιθωριακές» ομάδες στη Μόσχα είναι «από 30 έως και 120 φορές» να προσβληθούν από HIV/AIDS από το γενικό πληθυσμό, ενώ ανεβάζει σε 900.000 τους προσβεβλημένους από τον ιό -επισήμως, οι υγειονομικές αρχές κάνει λόγο για 300.000.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ