Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
15οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Χρυσοφόρα μέρα

Χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ αγώνων από την Αγγελική Τσιολακούδη

Sportidea

Χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ αγώνων από την Αγγελική Τσιολακούδη
Τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, πανυγήρισε χθες η ελληνική αποστολή στην Αλμέρια. Η Αγγελική Τσιολακούδη, στην τέταρτη προσπάθεια της, έστειλε το ακόντιο στα 62.61μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με ρεκόρ αγώνων μάλιστα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα, Μπάνι, με 62.36μ. και το χάλκινο η Ισπανίδα, Τσιλά, με 57.69μ. Η Δήμητρα Ντόβα κατέκτησε τη πρώτη θέση, στα 400μ. γυναικών, με 52.67. Δεύτερη ήταν η Γαλλίδα, Αναχαρσίς, με 52.70 και τρίτη η Αλβανίδα, Σάλα, με 53.23.

Στο άλμα επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης με 5.60, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος, Πεφ, με 5.55, επίδοση που πέτυχε - αλλά με την δεύτερη προσπάθεια - και ο συμπατριώτης του, Κλαβιέρ, που έμεινε τρίτος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και Ολυμπιονίκης της Αθήνας, αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία των -90κ. του τζούντο, νικώντας με ιππόν τον Αιγύπτιο, Μπεσμπάχ. Το αργυρό μετάλλιο, στην σφυροβολία, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με βολή στα 75.57 μ., ενώ το χάλκινο η Χρυσοπηγή Δεβετζή, στο τριπλούν, με 14.33 μ. Την δεύτερη θέση πήρε η Ισπανίδα, Καστρεγιάνα, με 14.60 μ. και τη πρώτη η Αλγερινή, Ραχούλι, με 14.98 μ., που είναι και ρεκόρ αγώνων.

Σε "νεκρό" χρόνο η εθνική μπάσκετ έχασε το χρυσό. Με τρίποντο του Πετσίλε, στην εκπνοή, οι Ιταλοί επικράτησαν με 87 - 86 και πήραν τη πρώτη θέση. Τρίτη κατετάγη η οικοδέσποινα Ισπανία, που κέρδισε την Τουρκία 84 - 70. Στον τελικό του βόλλεϊ, προκρίθηκε η ομάδα των γυναικών. Επικράτησε 3-1 σετ της Ιταλίας, στον ημιτελικό. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο και θα διεκδικήσει σήμερα το χρυσό, με αντίπαλο το νικητή του αγώνα Τουρκίας - Κροατίας.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας ημέρας της προκριματικής φάσης. Ηττήθηκε με 12-4 από την Ιταλία και πλέον περιμένει το άλλο ματς του ομίλου (Κροατία - Σλοβενία) για να μάθει ποια θέση θα διεκδικήσει. Η ομάδα χάντμπολ των ανδρών ηττήθηκε από τη Γαλλία με 30-27 και κατετάγη 8η. Η αναμέτρηση ήταν η τελευταία, του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ουλφ Σέφερτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ