Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Νίκη της Δημοκρατικής Ενότητας

Τα προβλήματα της Παιδείας και ο ρόλος του γονεϊκού κινήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, που έγινε την Κυριακή 3 Ιούλη και εξέλεξε το νέο 15μελές ΔΣ της ΑΣΓΜΕ. Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και των κομμάτων, ενώ σημειώνεται ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά οι νέες Ομοσπονδίες Γονέων Εβρου, Λάρισας και Ηρακλείου.

Στην εισήγηση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, που παρουσίασε η πρόεδρός του Βάνα Λυγερού - Τζιαντζή, προβλήθηκε ιδιαίτερα η αντίθεση της ΑΣΓΜΕ στην αποκέντρωση της ευθύνης του κράτους για τα σχολεία στους δήμους, στην κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, στην κατάργηση του επιστημονικού χαρακτήρα των ανώτατων πανεπιστημιακών σπουδών με την υποβάθμιση και διάσπαση της ανώτατης εκπαίδευσης σε κύκλους και την υποταγή της με οποιονδήποτε τρόπο στους ιδιώτες. Η ΑΣΓΜΕ δήλωσε επίσης αντίθετη στα σχέδια για ανταποδοτικότητα στην κατασκευή σχολικών κτιρίων που θα φέρει εμπορικές δραστηριότητες στους σχολικούς χώρους και γενικότερα στην ανάπτυξη επιχειρησιακών προγραμμάτων για την Παιδεία σε συνεργασία με ιδιώτες. Κεντρικός άξονας των αλλαγών που πρότεινε η εισήγηση και αποδέχτηκε το συνέδριο είναι το 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, με ενιαία δομή και πρόγραμμα.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων (στηρίχτηκε από το ΚΚΕ) κατέκτησε αυτοδυναμία με 9 έδρες σε σύνολο 15. Η Προοδευτική Κίνηση Γονέων πήρε 4 έδρες, η Ανεξάρτητη Κίνηση 1 και η Αναγεννητική Πρωτοβουλία 1 έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ