Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με το βλέμμα στους νέους εργαζόμενους

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με θέματα που αφορούν κυρίως την εργαζόμενη νεολαία, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη:

- Στην πλατεία Καματερού, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Για ένα κομμάτι ψωμί δε φτάνει μόνο η δουλιά».

- Στον Ταύρο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται. Ο δικός μας αγώνας είναι για μια δίκαιη παιδεία».

  • Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκο στην παραλία (στάση Σχολή Τυφλών), στις 8 μ.μ. Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, χώρος για σκάκι και περίπτερο αφιερωμένο στους μαθητές. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους νέους εργαζόμενους και περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή για το εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη, ομιλία από το Σάκη Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικό και οπτικό αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο, λαϊκό γλέντι. Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρική παράσταση, συζήτηση με θέμα «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους» και ομιλητές τον Π. Γεωργάκα, ψυχίατρο και υπεύθυνο στο πρόγραμμα απεξάρτησης «Αργώ» και τον Αντρέα Τσούνη, στέλεχος του ΚΚΕ, συναυλία με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Πύρινα Νέφη» και «Ιστρουμ Mental».

  • Αύριο Πέμπτη:

- Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 8 μ.μ., για το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

- Στην πλατεία Πετρούπολης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Για ένα κομμάτι ψωμί δε φτάνει μόνο η δουλιά».

- Στο Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «www.ανεργία.com Τα όνειρά μας δε χωράνε στις μικρές τους αγγελίες». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία της Δάφνης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «12 ώρες δουλιά, ζωή πόσο;».

- Μαζικές εξορμήσεις στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της Οργάνωσης Αθήνας σε νέους εργαζόμενους, στην ΕΘΕΛ (Πέτρου Ράλλη) στις 7 μ.μ, και στο Hondos Center (Ομόνοια) στις 7:30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ