Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κουβανέζικα «αστέρια» στην Αθήνα

Στη γειτονική μας Ιταλία εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, από Ιούνιο μέχρι τέλος Αυγούστου, το μεγαλύτερο φεστιβάλ λατινοαμερικάνικου τραγουδιού στον κόσμο. Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί ένα ειδικό πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «Cubanos Grammys Special Project 2005», το οποίο θα ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στις 23 Ιουλίου, στη συναυλία που θα γίνει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Μία συνάντηση επί σκηνής μουσικών από την Κούβα, τη χώρα του κεφιού, της μουσικής, του ρυθμού, του έρωτα και της επανάστασης, που εδώ και τρεις αιώνες κρατάει τα σκήπτρα στην αυθεντική λάτιν μουσική σκηνή. Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με το βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Μουσικής, τα γνωστά Γκράμι, για τη λάτιν μουσική. Θα «παρελάσουν»: η Haila Maria Mompie, εκπληκτική performer και επάξια διάδοχος της Celia Cruz, ο Pedrito Calvo (ex Van Van), βραβευμένος με 3 Γκράμι και με πάνω από 300 τραγούδια στο ενεργητικό του, ο Tomas Ramos - Panga ο κρουστός - φωτιά από τους «Buena Vista Social Club», γνήσιος εκπρόσωπος της μεγάλης παράδοσης της κουβανέζικης σχολής κρουστών.

Ολη αυτή η ομάδα επί σκηνής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον γνωστό στους λάτρεις του είδους David Calzado και το εκρηκτικό συγκρότημά του, τους «Charanga Habanera». Κορυφαίο συγκρότημα, που από το 1988, χρονιά της δημιουργίας του, έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα και έξω από την Κούβα και έχει συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες. Παρών και ο γνωστός Κουβανός dj Juan Carlos, σε μια βραδιά που υπόσχεται να μεταφέρει λίγη από τη φλόγα της Κούβας στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ