Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδίες, κρουστά και ροκ

Ο Γ. Μαρκόπουλος με συνεργάτες των συναυλιών του στο Ηρώδειο
Ο Γ. Μαρκόπουλος με συνεργάτες των συναυλιών του στο Ηρώδειο
Σπουδαία τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου θα πλημμυρίσουν για δυο βραδιές, σήμερα και αύριο, το Ηρώδειο. Σήμερα παρουσιάζεται η «Λειτουργία του Ορφέα», με σολίστ το διάσημο βαθύφωνο Jos van Dam και η «Ιθαγένεια», με ερμηνευτές τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την Σοφία Παπάζογλου. Αύριο, θα παρουσιαστούν οι κύκλοι «Χρονικό», «Ιθαγένεια» και «Θητεία», με ερμηνευτές τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κώστα Μακεδόνα, Βασιλική Λαβίνα, Κούλη Θεοδώρου, Σοφία Παπάζογλου, Ειρήνη Καράγιαννη. Αφηγητής Κώστας Καζάκος. Συμμετέχουν: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία ΕΡΤ, Χοροθέατρο Ροές κ.ά.

  • Τιμητική βραδιά για τη Βίκυ Μοσχολιού πραγματοποιείται σήμερα (9.30 μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Τραγουδούν: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Μαρινέλλα, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου.
  • Πανδαισία κρουστών από τις 10-12/7 στο Θέατρο «Πέτρας», στο πλαίσιο του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών». Την πρώτη μέρα (Κυριακή) εμφανίζονται: Το ελληνικό σχήμα «Κρουστόφωνο», σε παραδοσιακά τραγούδια, ρυθμούς του κόσμου και δικές του συνθέσεις και οι Μαροκινοί «As' Safae Group» με παραδοσιακούς θρησκευτικούς αφρικάνικους χορούς.

Στις 11/7 φιλοξενούνται οι Ισραηλινοί «Sheketak» μ' ένα φαντασμαγορικό σόου, με χορό, ζωντανή μουσική, δεξιοτεχνία, χιούμορ, οι «Camut Band» από την Ισπανία, μ' ένα θέαμα με γεωμετρικά μελετημένες χορευτικές κινήσεις σε συνδυασμό με τον επιβλητικό ήχο των τυμπάνων και η ομάδα παραδοσιακών χορών «Bapak Bandem» από το Μπαλί (η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ινδονησίας), που θα παρουσιάσει ένα χοροθέατρο βασισμένο στη μυθολογία και την πολεμική παράδοση της Ινδονησίας. Το Φεστιβάλ θα κλείσει (12/7) με τους Ισραηλινούς «Sheketak» και τους Ινδονήσιους «Bapak Bandem».

  • Οι «Σκορπιοί» ξανάρχονται... Αποφασισμένοι να προσφέρουν μια αξέχαστη συναυλία, στις 18 Ιούλη (9.30 μμ), στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Οι θρυλικοί «Scorpions» θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν ζωντανά κλασικά τους κομμάτια και άλλο σπάνιο υλικό της 30χρονης και πλέον καριέρας τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα: «Virgin Megastores» (εκτός από το Ιλιον), γήπεδο «Καραϊσκάκη» (εκδοτήριο: θύρα 17, ώρες 10-12 μ. και 4-6 μμ, τις καθημερινές), NEOSET (λ. Βουλιαγμένης, 210.9957.320), «Tιcket Shop»: 801.100.5000 με πιστωτική κάρτα. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (αρένα) και 35 ευρώ (κερκίδες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ