Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Να πάρει θέση ο νομάρχης για την ΚΑΠ

Τις τραγικές επιπτώσεις που θα επιφέρει σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και της κυβερνητικής απόφασης για ολική αποδέσμευση των επιδοτήσεων, επισημαίνει σε ερώτησή της προς τη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας η παράταξη της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΕΑΣ). Ταυτόχρονα, η ΝΕΑΣ ρωτά το νομάρχη Λουκά Κατσαρό, ποια είναι η θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τις άσχημες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και τι σκοπεύει να κάνει για να εμποδιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στους αγρότες και στο νομό.

Στην ερώτησή της η ΝΕΑΣ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ με ολική αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την αγροτική παραγωγή θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην αγροτική οικονομία, τους μικρομεσαίους και τους νέους αγρότες και η ύπαιθρος θα οδηγηθεί σε παραπέρα κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό».

Και προσθέτει ότι «έχουν μεγάλη ευθύνη οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και με έωλα επιχειρήματα προσπαθούν να ξεγελάσουν τους αγρότες και τον ελληνικό λαό ότι αυτή η πολιτική εξυπηρετεί δήθεν τους Ελληνες αγρότες. Το ίδιο κάνουν και με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ που θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ