Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Προετοιμάζεται νέα λεηλασία

Κυβέρνηση και επιχειρηματίες θεωρούν ότι η υπόθεση του ξεπουλήματος της δημόσιας τουριστικής περιουσίας δεν προχωρά με τους ...«απαιτούμενους ρυθμούς», παρά τις πολλές ενεργείς συμβάσεις, πωλήσεις, μακρόχρονες εκμισθώσεις, συνεργασίες με ιδιώτες της «αμαρτωλής» ΕΤΑ ΑΕ, η οποία μετονομάστηκε σε «Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης». Τα θέματα αυτά φαίνεται ότι ήταν το κύριο αντικείμενο της χτεσινής συνεργασίας του Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υπάρχει αντιπαλότητα του υπουργείου με το υπουργείο Οικονομίας, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά και καμία αντιπαλότητα» και διαβεβαίωσε πως «η συνεργασία είναι αγαστή». Η σύμπνοια είναι απαραίτητη και αναγκαστική, αφού η κυβέρνηση έχει υπολογίσει στα γενικότερα έσοδα για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου και το αντίτιμο από το ξεπούλημα της τουριστικής περιουσίας. Ξεπούλημα που επανατοποθετείται (προωθούνται ευρύτεροι χωροταξικοί σχεδιασμοί, πολεοδομικές ρυθμίσεις, μείωση των προϋποθέσεων και χρηματοδοτήσεις μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο κλπ.) ώστε οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες να κάνουν ό,τι θέλουν με την «επένδυσή» τους.

Το αναλυτικό σχέδιο της ΕΤΑ ΑΕ αναμένεται να παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευσή της που θα γίνει σύντομα. Αλλαγές αναμένονται και στο πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας, για τις οποίες σχετική νύξη είχε κάνει πρόσφατα ο Δ. Αβραμόπουλος (για επαναφορά του ιδρυτικού της νόμου της ΕΤΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ