Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δίδακτρα στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Δίδακτρα - χαράτσι 400 ευρώ ετησίως επιβάλλει η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να παρακολουθήσουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ). Τα παραπάνω προβλέπει η σχετική προκήρυξη που αφορά 140 εκπαιδευτικούς από τον πίνακα αναπληρωτών. Μάλιστα, σημειώνει ότι μόνο για την εξέταση του φακέλου τους, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταβάλουν 50 ευρώ (αντί για 30 που είχαν κληθεί να καταβάλουν πέρσι).

Ετσι, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας που είναι προϋπόθεση για διορισμό, κάτι που φέρνει επιτακτικά στην επιφάνεια την ανάγκη δημιουργίας ενιαίων παιδαγωγικών σχολών με τμήματα αντίστοιχα στην ειδικότητα διδασκαλίας. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα και των γενικότερων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με το σπάσιμο των σπουδών σε κύκλους και την ιδιωτικοποίηση.

Την επιβολή διδάκτρων καταδικάζει η ΟΛΜΕ που ζητά τη διεύρυνση του αριθμού των καταρτιζομένων, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των 140 αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι μικρός σε σχέση με τις ανάγκες για παιδαγωγική κατάρτιση των εκατοντάδων αναπληρωτών που περιλαμβάνονται στους πίνακες προϋπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ