Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ζητούν τίτλους σπουδών με αντίκρισμα

Τα αιτήματα του κινήματος γονέων των ελληνικών σχολείων της Βαυαρίας, μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του το ΚΚΕ

Την έντονη ανησυχία της Ομοσπονδίας Γονέων των ελληνικών σχολείων της Βαυαρίας μετέφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον αποκλεισμό των μαθητών από το δικαίωμα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που οδηγεί σε εξώθηση από τα ελληνικά σχολεία και σε χαμηλού επιπέδου τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Γ. Καλός επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι να υπάρξουν αλλαγές «κατά τρόπο κλιμακωτό ώστε από τη μια πλευρά να επιτρέψει στα παιδιά να έχουν διέξοδο και προς την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση του γερμανικού κράτους, της Γερμανικής Ομοσπονδίας» και «να δώσει και τη διέξοδο ώστε οι τίτλοι σπουδών να μπορούν να προσαρμόζονται ή να έχουν την αντιστοιχία τους και προς τα ελληνικά δεδομένα».

«Τι ζητάνε οι άνθρωποι;» σημείωσε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, «ένα απλό. Τα παιδιά τους είτε είναι στο Δημοτικό, είτε στο Γυμνάσιο, είτε στο Λύκειο, το χαρτί που παίρνουν δεν έχει καμία αξία για το γερμανικό υπουργείο Παιδείας και για το γερμανικό κράτος. Δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Είναι σαν ένα απολυτήριο Δημοτικού. Χωρίζεται το Δημοτικό σε καλούς και κακούς μαθητές και μόνο για επαγγελματική εκπαίδευση και μάλιστα επαγγελματική όπου ούτε κομμωτές δε θα βγαίνουν αυτοί που υποτίθεται ότι είναι κακοί μαθητές». Ο Ν. Γκατζής τόνισε την ανάγκη για «δημιουργία διαρκούς επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι», προσθέτοντας ότι «πριν από την εφαρμογή της οποιασδήποτε μεταρρύθμισης από κοινού, να έχει εξασφαλιστεί χωρίς προσκόμματα και με διακρατική συμφωνία η συμβατότητα του όλου εγχειρήματος με την εκπαίδευση στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, με στόχο τις πολλαπλές ευκαιρίες για πολιτισμική, κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική επιτυχία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το νομοσχέδιο της αμορφωσιάς και της εκμετάλλευσης (2013-08-13 00:00:00.0)
Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή (2009-09-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γονιών (2005-07-12 00:00:00.0)
Σπουδές δεύτερης «ευκαιρίας» (2001-09-16 00:00:00.0)
Ανθίζει η ιδιωτική παιδεία (1999-05-26 00:00:00.0)
Γεύση "μεταρρύθμισης" για τους μικρούς μαθητές (1997-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ