Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανθίζει η ιδιωτική παιδεία

Στο παιχνίδι των αριθμών επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να πείσει ότι η πολιτική του δεν είναι αυτή που τροφοδοτεί την ιδιωτική παιδεία. Χτες, απαντώντας σε δημοσίευμα σχετικό με έρευνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), ούτε λίγο - ούτε πολύ το υπουργείο δήλωνε ότι φέτος ιδρύθηκαν μόνο 18 ιδιωτικά σχολεία...

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επικαλούμενο στοιχεία της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, απαντώντας σε δημοσίευμα για αύξηση εγγραφών και ίδρυση νέων ιδιωτικών σχολείων, λέει ότι "όχι μόνο δεν υπάρχει αύξηση εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία, αντίθετα τελευταία σημειώθηκε μείωση του αριθμού των μαθητών. Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος 1998 - '99 στα 83 λειτουργούντα ιδιωτικά Γυμνάσια και 70 Λύκεια φοιτούν 23.437 μαθητές. Στα δε Δημοτικά Σχολεία φοιτούν 36.000 μαθητές". Επιδιδόμενο σε αυτό το παιχνίδι αριθμών, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η ιδιωτική παιδεία γνωρίζει άνθηση είτε αυτό εκφράζεται με την ίδρυση νέων ιδιωτικών σχολείων (9 Γυμνάσια, 4 Λύκεια και 5 Δημοτικά μόνο φέτος) ακόμα και στην επαρχία σε περιοχές που δεν υπήρχαν, είτε με τη μαζική στροφή των μαθητών στα φροντιστήρια, την οποία τροφοδότησε η ακόμα στενότερη σύνδεση του Λυκείου με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σχέδια των ιδιοκτητών φροντιστηρίων να δημιουργήσουν φορέα με την επωνυμία Οργανισμός Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει τα ιδιωτικά ΤΕΕ, ένας χώρος όπου προσφέρεται για άνθηση της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" που θα αναλάβει την κατάρτιση των μαθητών οι οποίοι από το Γυμνάσιο ακόμα θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Μπροστά άλλωστε στη διεύρυνση του τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι "σχολάρχες" οργανώνονται για να μοιράσουν καλύτερα τα τεράστια κέρδη που τους αποφέρει η εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Οπως ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου, σχεδιάζεται η δημιουργία φορέα ιδιωτικής εκπαίδευσης και ήδη έγινε μία πρώτη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ενωσης Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών και της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ