Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΘΗΣ - ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
"Ζωή" εν μέσω πορνείων...

Να αναλογιστεί η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να προωθήσει σχετικό νομοσχέδιο για τα θέματα των "εκδιδόμενων προσώπων", με τις απαραίτητες συμπληρώσεις και διορθώσεις, καλεί η "Επιτροπή Κατοίκων Πλατείας Βάθης - Βικτωρίας".

Η Επιτροπή κατηγορεί, με ανακοίνωσή της, την κυβέρνηση για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά τους οίκους ανοχής, οι οποίοι, όχι μόνο, έχουν κατακλύσει την περιοχή, αλλά "έχουν μετατρέψει παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια, όπως η οικία Σβώλου, σε πολυδύναμα πορνεία".

Επίσης καταγγέλλει ότι ακόμα και "αυτό το ανεπαρκές νομοσχέδιο, μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές υπουργών Δημόσιας Τάξης, έμεινε στα συρτάρια". Αίτημα της Επιτροπής είναι να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, για το νομοσχέδιο"περί εκδιδόμενων προσώπων" και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή κατοίκων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους, ζητούν τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Πλατείας Βάθης - Βικτώριας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το "πνίξιμο" της περιοχής τους από τους οίκους ανοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν, οι οίκοι ανοχής να μην ξεπερνούν τους 10 ανά περιοχή και να υπάρχουν αποστάσεις 300 μέτρων από σχολεία, οίκους ευγηρίας, εκκλησίες και πολιτιστικά κέντρα. Επίσης, απαιτούν να εξαιρεθούν τα νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ