Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
"Λουκέτο" στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά

Η πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά θα πρέπει να βάλει λουκέτο, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Ετσι, όσοι επιδίωκαν επέκταση της υπάρχουσας πίστας, προκειμένου να γίνονται πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες θα πρέπει μάλλον να το ξεχάσουν, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η πίστα θα πρέπει να φύγει εντελώς από την παραλιακή λεωφόρο.

Η απόφαση του ΣτΕ έχει ιδιαίτερη σημασία και λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας για τις παραλίες. Και αυτό γιατί στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι παρόμοιες χρήσεις - πίστες αγώνων κλπ. - κοντά στις παραλίες δεν μπορούν γίνουν ούτε με νόμο. Ενας τέτοιος νόμος, σύμφωνα με το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, θα ήταν αντίθετος στις συνταγματικές διατάξεις.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει κάτοικοι από την περιοχή Κάτω Ελληνικού, ζητώντας να ακυρωθούν μια σειρά αποφάσεων του υφυπουργού Αθλητισμού και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Μάλιστα, είχαν πραγματοποιηθεί μια σειρά "νομότυπες" ενέργειες και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν δώσει το "οκέι" για επέκταση των εγκαταστάσεων της πίστας καρτ του Αγίου Κοσμά.

Συγκεκριμένα, είχαν ήδη υλοποιηθεί οι εξής ενέργειες:

  • Εκμισθώθηκε μέρος της έκτασης των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Αγίου Κοσμά στη "Λέσχη Φίλων του Καρτ".
  • Εγκρίθηκε μελέτη κατασκευής της ελικοειδούς πίστας αγώνων καρτ, μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους μέτρων.
  • Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής βοηθητικών χώρων, όπως πιτς, διάφορα γραφεία κλπ..
  • Επετράπη η εγκατάσταση της πίστας από την Εφορία Αρχαιοτήτων.
  • Χορηγήθηκε άδεια κατασκευής της πίστας.

Ωστόσο, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο Μ. Δεκλερής) με την υπ' αριθμό 1790/1999 πράξη του, ακύρωσε όλες τις αποφάσεις που θα οδηγούσαν σε υποβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα, ξεκαθάρισε στους "αρμόδιους" φορείς ότι μόνο για "λόγους δημοσίου συμφέροντος" μπορούν να κατασκευαστούν τέτοιες εγκαταστάσεις και υπό την προϋπόθεση να είναι συμβατές προς το οικείο οικοσύστημα και να έχουν ενταχθεί σ' ένα συνολικό προγραμματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ