Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΑ
Λεωφορεία μένουν από... πετρέλαιο

Είναι γεγονός ότι η δημόσια συγκοινωνία πάσχει εδώ και πολλά χρόνια και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι κυριολεκτικά να τη χρεοκοπήσει για να τη δώσει ώριμο φρούτο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ετσι τα προβλήματα που παρατηρούνται στο συγκοινωνιακό έργο είναι πολλά και διάφορα. Εδώ θα αναφερθούμε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση που ταλαιπωρεί τους επιβάτες του δρομολογίου της διαδημοτικής του ΟΑΣΑ, 724 (Θρακομακεδόνες - Μενίδι - Ν. Ιωνία - Θρακομακεδόνες) και ιδιαίτερα στα βραδινά δρομολόγια των 10 και 11. Αφορμή και μόνο, το τελευταίο περιστατικό της Τετάρτης 19 του Μάη. Και λέμε αφορμή, γιατί ακριβώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ συχνό φαινόμενο - επιβάτες καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει μάρτυρες τουλάχιστον τέσσερις φορές στο τελευταίο 2μηνο - τα λεωφορεία αυτά (παλιά "Ικαρους" με συχνές βλάβες) που κάνουν το βραδινό δρομολόγιο να μένουν στο δρόμο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Σημειωτέον, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για εργαζόμενους, που επιστρέφουν από τη δουλιά τους ή που πάνε για βραδινή βάρδια στα πολλά εργοστάσια της περιοχής του Μενιδίου, κατά μήκος της λεωφόρου Καραμανλή.

Την Τετάρτη το βράδυ το λεωφορείο 724 (Νο παρμπρίζ 232), με αριθμό κυκλοφορίας ΥΖ 4264, και οδηγό τον Γ. Τσιπούρα,στις 10.45 έμεινε στη Νέα Ιωνία - άκουσον άκουσον - από καύσιμο! Αυτή είναι και η πιο συχνή "βλάβη" και την πληρώνουν οι επιβάτες, αλλά και οι εργαζόμενοι οδηγοί που περιμένουν με τις ώρες να έρθει η "τροφοδοσία" για να μπορέσουν να μετακινήσουν το όχημα.

Η κατάσταση αυτή, που είναι σίγουρα γνωστή στους υπεύθυνους του αμαξοστασίου και οφείλεται... πιθανότατα σε περικοπές σε καύσιμα που γίνονται από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, έχει αγανακτήσει τους επιβάτες.

Μήπως είναι καιρός οι αρμόδιοι να πάρουν κάποια μέτρα και πέρα από διακηρύξεις να προχωρήσουν σε έργα;

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ