Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Μοίρασαν τις θέσεις της συναίνεσης

Με το μοίρασμα των θέσεων - "καρεκλών" του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), η οποία έχει ήδη δώσει μια εικόνα του ρόλου που θα διαδραματίσει στην επόμενη τετραετία: Αυτόν της συναίνεσης και συνεργίας στις κυβερνητικές επιλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), τη μετατροπή δηλαδή του θεσμού σε επιχείρηση και των δημοτών σε πελάτες, που θα πρέπει να πληρώνουν για τις όποιες υπηρεσίες τούς παρέχονται.

Το ρόλο αυτό κατοχύρωσε, κατ' αρχήν, η διαδικασία ανάδειξης του ανώτατου οργάνου της ΤΑ, με τον αποκλεισμό της διαφορετικής φωνής, του ΚΚΕ. Και επιβεβαίωσαν, στη συνέχεια, τα εκλογομαγειρέματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη σύνθεση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ. Μάλιστα, μέχρι τελευταία στιγμή, έντονες ήταν οι διεργασίες ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με... αντικείμενο την επιβολή των "ημέτερων" από το μπλοκ των "τσοχατζοπουλικών", από τη μία και των "εκσυγχρονιστών" από την άλλη.

Στο τυπικόν της υπόθεσης, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Παρασκευάς Κουκουλόπουλος,δήμαρχος Κοζάνης. Η ψηφοφορία για το μοίρασμα των θέσεων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ