Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται αγρότες στη Θήβα

Παρά τη νομοθετική "ρύθμιση" της κυβέρνησης για την "παύση" των ποινικών διώξεων των αγροτών που αγωνίστηκαν για να μην ξεκληριστούν απ' την αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, τα αγροτοδικεία, που έχει στήσει για τη "συμμόρφωση" των ξωμάχων, συνεχίζουν τη δουλιά τους.

Ετσι, στο "αγροτοδικείο" της Θήβας παραπέμπονται σήμερα για να δικαστούν με τη γνωστή κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών", δύο στελέχη του αγροτικού κινήματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βοιωτίας Ξεν. Μελισσάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας Απ. Δελαβέκουρας.

Οι δύο συνδικαλιστές, που συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις, παραπέμπονται σε εξ αναβολής δίκη με την παραπάνω κατηγορία, επειδή στις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995 αγρότες είχαν τοποθετήσει τρακτέρ στις σιδηροδρομικές γραμμές στο σταθμό της Θήβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον τους βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει η διοίκηση του ΟΣΕ, ζητώντας αποζημίωση 1,5 δισ. δραχμών από τους δύο προέδρους και 1,5 δισ. δραχμές από τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ