Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στα σχολεία - "παιδοφυλακτήρια"

Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του 55ου, 56ου και 57ου Δημοτικού έκαναν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση συγχώνευσης των σχολείων

Απλοί εντολοδόχοι της κυβέρνησης ή συνένοχοι στο έγκλημα κατά της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης; Το ερώτημα αφορά τη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης που αποφάσισαν να σχεδιάσουν πώς θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που προκαλούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από την έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων για το πρόγραμμα σχολικής στέγης. Οχι. Δε διεκδίκησαν αύξηση των κονδυλίων, αρκέστηκαν απλά να το παίξουν διαχειριστές της κρίσης.

Κρίση που αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, τουλάχιστον για τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρόγραμμα σχολικής στέγης που υπέβαλε η νομαρχία από 7 δισ. δραχμές, περικόπηκε σε 2 δισ. και προσαρμόστηκε στα μέτρα και τις πολιτικές κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια ώρα που ο νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σ. Καραμανλής, ανακοίνωναν την κοινή τους απόφαση να στρέψουν τις προσπάθειες "στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων μια και η επίλυσή τους είναι αδύνατη λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων", εκατοντάδες γονείς και μαθητές διαδήλωναν στο κέντρο της πόλης απαιτώντας να ανακληθεί η απόφαση του ΝΣ, που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων.

Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του 55ου, 56ου και 57ου Δημοτικού Σχολείου, χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αντιγονιδών και συμβολική κατάληψη του δρόμου καταγγέλλοντας την απόφαση συγχώνευσης των σχολείων τους με πρόσχημα τη λειτουργία σε πρωινή βάρδια.Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 57ου Αννα Φιλιππίδου δήλωσε στο "Ρ": "Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η πρωινή λειτουργία είναι πρόσχημα. Οι στόχοι και οι σκοποί τους είναι μόνο οι οικονομικές περικοπές. Τα παιδιά μας θα κληθούν το Σεπτέμβρη να μαθητεύσουν σε σχολεία με ακόμη πιο δυσμενείς συνθήκες".

Οι τρεις Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, αντιπαλεύοντας τη λογική των σχολείων - "παιδοφυλακτηρίων", που όπως δηλώνουν είναι "προϊόν λογιστικών υπολογισμών των αρμοδίων". Σήμερα θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου προκειμένου να απαιτήσουν ανάκληση της απόφασης που προβλέπει καταργήσεις δεκάδων δημοτικών και νηπιαγωγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ