Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νομάρχες... συζητούν

Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψαν οι ίδιοι οι νομάρχες την επίλυση των προβλημάτων του θεσμού, στη χτεσινή σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι νομαρχίες της χώρας, ωστόσο η όποια ανησυχία παρέμεινε σε... ακαδημαϊκό επίπεδο. Καμία αναφορά δεν έγινε στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα, συνεχίζοντας έτσι την τακτική της υποτέλειας στις κυβερνητικές επιλογές, που καθιέρωσε η προηγούμενη ηγεσία του ανώτατου οργάνου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Τακτική που φάνηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΑΕ με την υπουργό Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, οπότε και τα μέλη της ΕΕ δήλωναν ικανοποιημένα από τα ψίχουλα που τους δίνει η κυβέρνηση. Στη χθεσινή σύσκεψη έγιναν μεν αναφορές στις δηλώσεις της υπουργού, χαρακτηρίζοντας "ψίχουλα" τους πόρους προς το θεσμό, αλλά δε συνοδεύτηκαν από τρόπους διεκδίκησης ουσιαστικής επιχορήγησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το θέμα που δε συζητήθηκε καθόλου είναι η διενέργεια των επικείμενων Ευρωεκλογών, καθώς ήταν πολλοί οι νομάρχες, που αντέδρασαν, λέγοντας ότι "δεν έχουμε κάνει πρώτη φορά εκλογές... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ