Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Παράγινε το κακό με τις παράνομες παρακρατήσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

"Βραχνάς" έχει γίνει για τους αγροτοκτηνοτρόφους το "φαινόμενο" της παράνομης παρακράτησης σημαντικού μέρους των επιδοτήσεων, από το σύνολο σχεδόν των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και τελευταία και από κάποιες Νομαρχίες. Το θέμα αυτό έφερε με Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εξάλειψή του.

Στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Βαγγέλης Μπούτας,Νίκος Γκατζής και Σταύρος Παναγιώτου τονίζεται: "Με την ανοχή αν όχι με την ανεπίσημη προτροπή της ΑΤΕ και της κυβέρνησης έχουν γενικευτεί οι παράνομες παρακρατήσεις που επιβάλλουν σχεδόν όλες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), αλλά και ορισμένες κεντρικές κλαδικές συνεταιριστικές οργανώσεις στις κοινοτικές επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες και φτάνουν μέχρι και 5%. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές η παρανομία έχει επεκταθεί και σε άλλους φορείς όπως Νομαρχίες (π. χ. Εύβοια), με αποτέλεσμα να ανατρέπεται στην πράξη η συνταγματική επιταγή για ίση φορολογική μεταχείριση και να αποδεκατίζονται οι επιδοτήσεις και τα εισοδήματα των αγροτών και όσοι αγρότες καταφεύγουν στη δικαιοσύνη να επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά δικαστικών εξόδων".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας: Τι μέτρα θα πάρουν για να σταματήσουν άμεσα τις παράνομες παρακρατήσεις επιδοτήσεων που κάνουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις και διάφορες Νομαρχίες και για να επιστραφούν έντοκα και άμεσα τα ποσά που παράνομα παρακρατήθηκαν μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ