Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για το λόφο Ελικώνος

"ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση" είναι το μήνυμα της "Ομάδας Προστασίας του Λόφου Ελικώνος (ή "Αλεπότρυπας") Κυψέλης - Γαλατσίου "Ιούλιος 1998"",η οποία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο λόφο.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας "φροντίζει" να μετατρέψει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής, σε τσιμέντο. Αν και χρόνιο αίτημα των κατοίκων είναι η ανάπλαση και ανάπτυξη του πρασίνου, ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του δήμου ολοκλήρωσε, εκεί, την κατασκευή γηπέδου - διαστάσεων που σχεδόν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για επαγγελματικούς αγώνες - και προωθεί την κατασκευή ακόμα δύο γηπέδων (μπάσκετ και βόλεϊ).

Το αποτέλεσμα είναι και αυτή η γωνιά της Αθήνας, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, να μετατραπεί σε άλλη μια εστία συγκέντρωσης δραστηριοτήτων και ρύπων. Το συνοικιακό γήπεδο που θα μπορούσε να γίνει, με την ανάπτυξη ήπιας μορφής αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της περιοχής, εξελίσσεται σε υπερτοπικό επαγγελματικό στίβο και συνεπάγεται παραπέρα κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Κυψέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ