Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών διοργανώνει στις 27-29 Μάη η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων επεμβατικών τεχνικών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Κτηματικής Τράπεζας στη Γλυφάδα.

Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου των διοργανωτών του συνεδρίου, με την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, έγινε δυνατή η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων με ελαχιστοποίηση του εγχειρητικού τραύματος, χωρίς όμως τον παραμικρό συμβιβασμό ως προς το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Οι λαπαροενδοσκοπικές αυτές εγχειρήσεις, χωρίς να υστερούν σε αποτελεσματικότητα, πλεονεκτούν έναντι των αντίστοιχων ανοιχτών - κλασικών χειρουργικών τεχνικών στο ότι ακολουθούνται από ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ταλαιπωρία, απαιτούν μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, εξασφαλίζουν ταχύτερη πλήρη επαναδραστηριοποίηση και έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σήμερα η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά και νομαρχιακά νοσοκομεία της χώρας, ενώ πειραματικά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στις καρδιολογικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ