Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Ο λαός πρέπει να αντιδράσει

"Οι ελεύθεροι χώροι δεν ανήκουν στους ιδιώτες και τις πολυεθνικές. Ανήκουν σ' εμάς".Ηταν το μήνυμα που έστειλαν χτες το απόγευμα δεκάδες φορείς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από τη Βουλή την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τα ολυμπιακά έργα.

Με πρόσχημα την υποτιθέμενη εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ξεκίνησε χτες η συζήτηση για το σχέδιο νόμου "Σχεδιασμός - ολοκληρωμένη ανάπτυξη και εκτέλεση Ολυμπιακών Εργων" με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου η κυβέρνηση να εκποιήσει τεράστιες δημόσιες εκτάσεις μεγάλης οικολογικής σημασίας. Ο Σπ. Χαλβατζής,νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, τόνισε: "Το νομοσχέδιο κάνει ένα βήμα ολοκληρώνοντας την επίθεση ενάντια στους ελεύθερους χώρους, ενάντια στις ακτές. Η τσιμεντοποίηση όλης της αττικής γης γίνεται μια πραγματικότητα. Ο λαός της Αθήνας πρέπει να αντισταθεί πιο δυναμικά μαζί με εκείνο το κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγωνίζεται, για να καταφέρουμε να βάλουμε φραγμό στο τσιμέντο".

Στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση του Σαρωνικού,της ΝΑΣ και όλων των φορέων που βρέθηκαν έξω από τη Βολή χτες το βράδυ ήταν να δοθεί μία απάντηση ότι η πολιτική τσιμέντου της κυβέρνησης, η πολιτική της κερδοσκοπίας και της άνευ όρων παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο δε θα περάσει.Κοντά τους βρέθηκε και ο Λεων. Αυδής,δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" που επισήμανε ότι "με αυτό το σχέδιο νόμου επισημοποιείται η εκποίηση και καταστροφή των ελεύθερων χώρων για χάρη της κερδοσκοπίας των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και των μονιμότερων κερδοσκοπιών. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι εκποιήσεις και οι οικοπεδοποιήσεις θα είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες, είπε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι φαντάζονται ότι, για χάρη των ανύπαρκτων ολυμπιακών ιδεών, μπορούν να δικαιολογηθούν θυσίες του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων".

Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της Συντονιστικής, από τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη,νομαρχιακό σύμβουλο που εκπροσωπούσε τη ΝΑΣ, και τον Χρ. Κορτζίδη,επικεφαλής της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό", συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και του προέδρου και επέδωσε υπόμνημα στο οποίο διατυπώνεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Μετά τη συνάντηση, ο Θ. Παπαμάργαρης δήλωσε: "Αφαιρείται κάθε δυνατότητα παρέμβασης από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, από την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στην ουσία η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Αν δεν παρέμβει ο λαϊκός παράγοντας, με επιμονή και υπομονή, δε γίνεται τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται". Ενώ ο Χρ. Κορτζίδης είπε: "Θα μπούμε φραγμός στα σχέδιά τους. Το πρόβλημα παραμένει, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική εκποίησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ