Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Μεγαλύτερες επιχορηγήσεις με τη «βούλα» της ΕΕ

Με τα υψηλότερα κίνητρα (κρατικές επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις επιτοκίου, φοροαπαλλαγές κλπ.) θα ενισχύονται οι επιχειρηματίες που κάνουν επενδύσεις στους νομούς Δράμας και Καβάλας. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, που διευκρινίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημέρωσε με επιστολή της την κυβέρνηση ότι εγκρίθηκε σχετικό αίτημα (είχε υποβληθεί στις 26/10/2004 και 10/5/2005) για μετάταξη των νομών Δράμας και Καβάλας στην υψηλότερη κατηγορία κινήτρων. Από την κατηγορία Γ' στην κατηγορία Δ'.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρεί πως η «αύξηση της έντασης ενίσχυσης για τους νομούς της Δράμας και της Καβάλας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων» με τη μετάταξή τους από την Περιοχή Γ' (όπου το ύψος των κρατικών ενισχύσεων κυμαίνεται μεταξύ 33,2% έως 50%) στην Περιοχή Δ' (όπου η κρατική ενίσχυση κυμαίνεται μεταξύ 45,5% και 50%) «είναι συμβιβάσιμη με τη Συνθήκη ΕΚ». Με την ίδια επιστολή, γίνεται γνωστό πως «η αναπροσαρμογή αυτή ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006».

Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, με την αλλαγή αυτή, το μέγιστο ποσοστό ενισχύσεων φτάνει μέχρι και 55% (από 45% - 50% σήμερα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ