Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ - ΤΕΥΤΛΑ
Καλλιεργούν φρούδες ελπίδες!

Στη Λάρισα, χτες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρ. Κοσκινάς

Να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες σε τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους σχετικά με τις ολέθριες προτάσεις της Κομισιόν για τη ζάχαρη και τα τεύτλα, επιχείρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρ. Κοσκινάς κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στη Λάρισα. Μιλώντας σε σύσκεψη που έγινε στο Εργοστάσιο Ζάχαρης, ο Χρ. Κοσκινάς προσπάθησε να ρίξει στα μάτια των παραγωγών και των εργαζομένων και να τους πείσει ότι δήθεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των προτάσεων. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «θα δώσει διαπραγματευτική μάχη» και «θα ασκήσει πίεση» στην ΕΕ, για να μην είναι τόσο δυσμενείς οι αλλαγές. Είπε, δηλαδή, ό,τι λέει και η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς στόχους των προτάσεων της Κομισιόν, που είναι το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων τευτλοπαραγωγών, ισχυριζόμενη, ψευδώς, ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για ν' αποπροσανατολίσει τόσο τον αγροτικό κόσμο, όσο και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια ζάχαρης, που απειλούνται να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον κίνδυνο να κλείσουν εργοστάσια της βιομηχανίας ζάχαρης, εάν περάσουν και εφαρμοστούν οι προτάσεις της Κομισιόν, αναφέρθηκε μόνο στο εργοστάσιο της Λάρισας, λέγοντας ότι τα όσα λέγονται είναι «αναίτια», ενώ δεν είπε κουβέντα για το τι θα γίνει με τα άλλα. Μίλησε μόνο για το διαβόητο πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου», που στέλνει στην ανεργία τους εργαζόμενους και προκλητικά, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι αυτό αφορά εργαζόμενους που δε χρειάζονται στην επιχείρηση.

Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος της ΕΒΖ είπε ότι γίνεται έρευνα για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών από τους τευτλοπαραγωγούς, αποκρύπτοντας ότι το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, δεν πετυχαίνει μεγάλες αποδόσεις και αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης και πως όσοι στράφηκαν κατόπιν ανάλογων παροτρύνσεων σ' αυτές έμειναν χωρίς εισόδημα.

Καταλήγοντας, ο Χρ. Κοσκινάς αξίωσε από τους εργαζόμενους και τους αγρότες να συναινέσουν και να αποδεχτούν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, καλώντας τους «να συμβάλλουν όλοι μαζί στην προσπάθεια στήριξης της ΕΒΖ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ