Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης

Την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Ασφάλειας και του Τμήματος Μεταγωγών Πάτρας και οι κρατούμενοι να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι, ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιάννης Πατσιλινάκος.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές, οι «συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Ασφάλειας και το Τμήμα Μεταγωγών στην Πάτρα είναι επιεικώς απαράδεκτες, όπως έγινε γνωστό και στην κοινωνία της πόλης μετά την πρόσφατη αυτοκτονική διαμαρτυρία των πέντε Ιρακινών κρατουμένων και αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας που συνέταξε Επιτροπή της Διεύθυνσης Υγιεινής του Νόμου Αχαΐας».

Μάλιστα, στην Ερώτηση γίνεται ξεκάθαρο πως οι χώροι «κράτησης, λίγων μόλις τετραγωνικών μέτρων, είναι εντελώς ανεπαρκείς να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αριθμό κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους κοιμούνται στο τσιμεντένιο δάπεδο. Η έλλειψη τουαλετών και οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων, αλλά και των εργαζόμενων αστυνομικών, των δικηγόρων και των επισκεπτών των κρατουμένων».

Ωστόσο, τονίζουν πως υπάρχει αίτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, «και όλων των τοπικών φορέων είναι να μεταστεγαστεί άμεσα για άνετη κράτηση, έτσι ώστε οι χώροι, που καταλαμβάνει σήμερα το Β` Αστυνομικό Τμήμα της οδού Ερμού, να χρησιμοποιούν για στέγαση των κρατητηρίων της Ασφάλειας και του Τμήματος Μεταγωγών».

Ετσι, ρωτούν τον υπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος των τοπικών φορέων, ώστε να σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και οι κρατούμενοι να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ